Столична община предлага 34 места за зарядни станции

Блог

В този блог: Столична община стартира процедура за одобряване на места за зареждане на електромобили в София.

В плана за момента са заложени 34 позиции, включително по една станция в районите Панчарево, Банкя, Кремиковци и Нови Искър...

Стартираната процедура е наречена "Обща схема за поставяне на зарядни станции за електрически превозни средства – I етап" и е част от политиката на общината за поощряване използването на екологични превозни средства.

Схемата е изработена от Направление "Архитектура и градоустройство" към Столична община, по задание от Центъра за градска мобилност (ЦГМ) с цел да покаже кои са подходящите места за зарядни станции в столицата според архитектите и планьорите.

Картата не е интерактивна и не можем да видим кои са точните места, но при увеличение се добива представа за предложенията. Имаме собствени идеи за места, на които в следващите седмици смятаме да монтираме зарядни станции и ще ги съгласуваме с общината и партньори.

Тъй като е обществен проект естествено всеки има право да внесе писмени предложения и възражения по схемата до 3 юли в сградата на Направление "Архитектура и градоустройство" или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Картата е голяма и затова най-добре може да се види на следния адрес. https://www.sofia-agk.com/FileBrowser/File?path=esoft.portal/Zariadni_obshta_shema.pdf

Какво мислиш за местата? Идеи за други и коментари по предложените?


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения