Volkswagen e-Golf с нова 35.8 кВтч батерия и 7.2 кВт зарядно

Електромобили

В този блог: VW увеличава пробега на електрическия голф, с нова базова цена €35,900 (в Германия).

Капацитетът на батерията е увеличен от 24.2 кВтч на 35.8 кВтч, за 200 км (или повече при икономично шофиране) реален пробег...

Освен батерията има промяна и в задвижването – електромоторът вече е с мощност 100 кВт/136 кс, което е с 15 кВт/20 кс повече от първия модел. Ускорението от 0 до 100 км/ч е 9.6 сек.

Като опция в новия модел се предлага Активен инфо екран (дигитални инструменти) и стандартната 9.2-inch Discover Pro infotainment система, която се управлява с жестове. С Car-Net 'e-Remote' приложението може да се пуска и спира климатика или зареждането на батерията. Приложението показва на картата и последното място, на което колата е паркирала.

Като цяло моделът си е същия (7-ма серия голф), с малко оптични модификации отпред и отзад, най-вече под формата на LED фарове и стопове.

Както и в други електромобили и при e-Golf отоплението е от електрическа термо помпа, която циркулира топъл въздух от силовите агрегати. Това пести енергия и допринася за увеличаване на пробега.

Подобрението е факт и е логично във вече съществуващ модел да направят подобно, а не по-осезаемо. Очакваме следващото голф поколение (или други нови електро модели на VW) вече да е конкурентно на излизащия сега на пазара Opel Ampera-e, с 380 км реален пробег. През тази година идва и Tesla Model 3 и от 2018-се заформя повече конкуренция при масовите електромобили.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения