Нови Nissan LEAF 2 снимки от Германия

Електромобили

В този блог: Новият LEAF все още силно маскиран, но вече се добива представа.

Най-вероятно версия две на Nissan LEAF ще е лишена от някои екстравагантни елементи на първия модел, които обаче го направиха така отличаващ се сред другите...

В силуета на LEAF 2 се забелязват някои по-модерни черти, но разпознаваемите детайли като светлините засега остават скрити.

Предстоящият модел вече беше прихванат през март, а настоящите нови снимки са от германски форум. Доколкото може да се прецени, колата изглежда с по-остри форми и скосена задна част на покрива. Има голяма вероятност фаровете да са с формата на бумеранг като на Maxima и Murano.

Багажникът е видимо по-изправен и издължен под стъклото, което със сигурност ще означава повече място за багаж. Като цяло новата версия ни изглежда по в тон с настоящия дизайн на автомобилите.

Тези неща имат значение за продажбите (дизайнът), но очакваме много повече интерес към новата (около) 60 кВтч батерия, с която над 350 км пробег с едно зареждане трябва да са лесно постижими. Предполагаме, че с такава батерия новото поколение LEAF ще е с няколко хиляди Евро по-скъпо от старото, но в рамките на 3-4 хиляди отгоре. Все пак LEAF ще трябва да е конкурентен спрямо Chevy Bolt и Tesla Model 3.

Според индикациите досега новият LEAF ще излезе на пазара някъде през есента и в България най-вероятно ще започнат да го предлагат модела направо от втората генерация.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Ще го продават в БГ от есента?! При инвестирани 0 пари в бързи зарядни? Странно. Надявам се да го пуснат все пак.

Rumen Velinov
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Е още от есента няма да е - той да излезе първо - вероятно ще е следващата пролет у нас най-рано.

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари