BMW готви нов ъпгрейд на батерията на i3 и спортна версия за 2018

Електромобили

В този блог: Нова серия от инвестиции на BMW I Ventures и новини за предстоящ ъпгрейд на батерията на i3 през 2018 г.

В BMW очевидно вече са наясно, че трябва да излязат на пазара с конкурентно решение на електромобил преди 2020 г., за когато са обявили по-сериозните си планове за ел. коли и днес научаваме от блога им, че се обмисля нов ъпгрейд на батерията на i3, който се очаква през втората половина на следващата година...

Миналото лято BMW направи първата по-значителна актуализация на i3, който получи по-голяма батерия позволяваща на колата да изминава до 200 км с едно зареждане дори в лоши атмосферни условия и при използването на климатик.

Този ход определено увеличи продажбите на i3, но не достатъчно и сега BMW прави нов опит да предизвика интерес към колата обявявайки, че догодина се готви подобрена версия на i3 с батерия, която ще увеличи сегашния пробег с поне 100 км. Споменава се също и за пускането на спортна версия на i3, а по време на изложението във Франкфурт през септември ще бъде представен и i3 LCI моделът.

Според публикацията в блога на BMW обновеният модел ще е със 120 Ah клетки в батерията и се твърди, че с тях пробегът ще скочи с до 60% спрямо версията, която се продава в момента.

Все още липсват подробности за други евентуални промени както и за цената, но с напредъка в технологиите за литиево йонни батерии компанията вероятно ще се стреми да свали цената, за да са максимално конкурентни на другите електромобили от същия клас.

Тази седмица BMW I Ventures обяви и стратегическа инвестиция в компанията GaN Systems, която се занимава с разработката на мощни транзистори и е сред най-успешните в сектора на полупроводниковите технологии.

Тези транзистори могат да намалят разхода на енергия и да увеличат КПД на електронните системи във всички сфери от автомобилните двигатели до домашната техника тъй като Галиевият нитрид е способен да работи в много гореща или агресивна среда, а също така и в условия на радиация.

GaN Systems се фокусира върху мощни транзистори, базирани на Галиев нитрид (GaN), които могат да се използват в потребителски устройства, центрове за данни, промишлеността и автомобилната индустрия. Скоростта му на износване се доближава до тази на най-устойчивият на износване материал, познат на човека – диаманта.

BMW I Ventures също обяви друга серия от инвестиции в стартъп компанията Shift, базираната в Сан Франциско, която се занимава с продажбата на автомобили, които още са в процес на производство.

Платформата на Shift не само предоставя възможност на всеки да заяви безплатен тест драйв на колата, която желае да купи, но след това Shift помага на клиентите и автопроизводителите, като урежда всички видове плащания и също така съдейства за регистрирането на колите в местния КАТ (DMV).

Чрез своите предишни инвестиции в областта на електрическата мобилност, навигацията, паркирането и споделянето на автомобили, BMW i Ventures вече е влязла в стратегически партньорства с иновативни компании като Scoop, Zirx, RiceCell, Chargepoint, Life360, Moovit, JustPark, Chargemaster, Zendrive, Rever Moto, STRIVR, Desktop Metal, BUS.com, Proterra, Xometry и Caroobi.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения