Нова пауза във фабриките на Tesla за оптимизации до края на тази седмица

Електромобили

В този блог: Нова 5 дневна пауза във фабриките на Tesla за оптимизация на работния процес.

Автоматизацията безспорно увеличава производствения капацитет в пъти и помага много на компании като Tesla които са под сериозен натиск за постигане на зададени цели, но вече стана ясно, че прекалената роботизация всъщност не носи желаните резултати.

Елон Мъск сам призна, че е направил грешка в желанието си да постигне по-бързо тези цели и сега поради тази причина се налага второ спиране на работата в двете фабрики на Tesla за още по-голяма оптимизация на производствения процес.

Очевидно не всички човешки намеси в производствения процес могат да бъдат ефективно заменени от роботи и спирането на работата тази седмица ще бъде свързано с оптимизации, които имат за цел да върнат повече хора в производствения процес на Model 3.

Tesla не успя да постигне целта си от 2,500 бройки на седмица до края на март въпреки че мина границата от 2,000, но това очевидно не е достатъчно още повече като се има предвид какви са следващите цели на компанията за второто тримесечие.

Мъск иска до края на юни да се правят по 6,000 Model 3 бройки на седмица, което на този етап изглежда доста амбициозно предвид факта, че все още не успяват да достигнат и наполовина на тази цифра.

Въпреки това за последните три седмици са успели леко да увеличат бройките от 2,020 до 2,250 и ще бъде интересно да видим до какво ще доведе следващата оптимизация и дали в края на юни тази оптимистична прогноза ще се превърне в реалност.

В тази оптимизация ще трябва да се включат активно и трети страни, които доставят различни части. Заа тях очевидно ще става по трудно тъй като Мъск ще иска по 850 комплекта части да бъдат готови в рамките на 24 часа и той е наясно, че не всички ще успеят да се справят с тези високи изисквания.

Вчера той лично е изпратил дълъг имейл до всички служители на компанията с доста разяснения на промените, които се задават и полезни съвети за това как да се минимизира губенето на време в срещи и приказки, които спомагат за различни видове забавяния в работния процес.

От него става ясно, че желанието му е да се постигне сериозен напредък в качеството и Model 3 да не подлежи на забележки.

Той също така споделя, че е дал задача на финансовия отдел да преразгледа всички видове разходи на компанията и всяка инвестиция, която би струвала повече от $1 милион нагоре да изчака поне 12 месеца, ако не е изключително наложителна.

Мъск е установил, че компанията харчи доста пари за посредници, които реално не вършат почти нищо и в повечето случаи само допринасят за повече разходи и различни видове забавяния.

Но така става, когато почнеш да разширяваш една компания в световен мащаб и искаш да си на върха.

Човешко е и всички се учим от грешките си. така че Tesla със сигурност ще се справи с тези проблеми рано или късно. и ако всичко мине по план желанието на Мъск най-накрая да стигне до реализиране на печалба през тази година може да се сбъдне. 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума