Нова рекордна поръчка за BYD електрически автобуси в Европа

Електромобили

От BYD може и да изостават от Tesla по продажби на електромобили, но по линия на електрическите автобуси, няма кой да ги бие (поне засега).

Съвсем наскоро писахме за рекордна доставка на Volvo електрически автобуси в Европа, но тя вече заема второто място, след сключената от BYD нова сделка в Холандия.

BYD излиза начело с най-голямата в Европа единична поръчка за електрически автобуси в рамките на сделка с Keolis Nederland BV, холандски филиал на глобалния оператор на обществен транспорт, Keolis.

Сделката е за 259 изцяло електрически автобуса, които трябва да бъдат поетапно доставяни в страната след средата на следващата година.

Тази последна поръчка следва редица значими сделки за BYD с основните оператори на обществен транспорт в цяла Европа. Вече над 1,200 от техните електрически автобуси обикалят по улиците на 60 европейски града

Keolis Nederland взима 206 броя от най-продаваният 12 метров модел на BYD, а останалата бройка е разделена между 8,7 метровият вариант и най-новият 13 метров електрически автобус на BYD.

Всички модели са с последното поколение технология на BYD, която включва и подобрение при батериите за повече пробег и възможност за зареждане от пантограф.

До края на 2020 цели маршрути в градовете Цволе, Апелдорн и Лилестад ще бъдат обновени с тези електрически автобуси, а на по-късен етап и други градове в региона около река IJssel.

Миналия месец BYD сключи сделка с Лос Анджелис за нова доставка на 120 електрически автобуса, а колумбийската столица Богота очаква да получи масивна бройка от 379 BYD електробуса през следващата година.

На BYD им предстои и доста по-сериозен ангажимент в Индия, където компанията планира да увеличи годишната си продукция от 2,000 на 5,000 електрически автобуса и да продаде на местно ниво поне 10,000 бройки през следващите две до три години.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари