Daimler и BMW купуват 60 коли от Tesla за своята FreeNow услуга в Европа

Електромобили

Новата година започва с редица добри новини за Tesla и нова рекордна цена на акциите на компанията, които вчера стигнаха $471, а за капак и конкуренцията си поръча 60 коли от тях.

MyTaxi услугата, която Daimler закупи през 2014 от миналата година вече се казва FreeNow и се управлява съвместно с BMW, като двете компании са инвестирали близо $1 милиард в този проект.

Двете компании имат планове да увеличат броя и видовете електрически превозни средства, които могат да се използват чрез тази FreeNow добавяйки, електрически скутери, тротинетки, велосипеди и автомобили.

Тъй като и двете компании не разполагат с добро електрическо предложение на автомобил, който става за такси, те се обръщат към чичко Мъск и правят поръчка от 60 бройки Tesla.

В прессъобщението не се споменава кой модел Tesla е поръчала компанията, но се казва, че тези 60 бройки са предвидени за Хамбург. Броят на клиентите на FreeNow в Германия се е увеличил с 27% през изминалата година и вече близо 30,000 души използват услугата.

Не една и две такси компании в Европа вече подмениха значителна бройка от автопарка си с Tesla и последният пример е именно от Германия, където местна такси компания в Дюселдорф направи поръчка за 50 броя Model 3

В Амстердам има няколко такси компании, които се обърнаха към Tesla през последните години и една от тях има над 150 бройки Model S и Model X.

Тesla таксита има също в Норвегия, Швеция и Испания, а през миналата година няколко такси компании в САЩ също започнаха да подменят част от старите си возила с Model 3.

Иронично е малко, че немците прибягват до такива ходове, но явно на този етап това е единственият вариант.

Интересно ще бъде след време, когато Tesla доизпипа технологията си за автономно управление и пусне своя собствена услуга от този тип.

Плановете на Мъск са тяхната RoboTaxi услуга да стартира още през тази година, но за да се случи това компанията трябва да получи регулаторни разрешения.

 

Още по темата: Tesla Model S като такси – как се връзва сметката (в България)

 

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

В Лисабон миналата седмица видях няколко таксита Модел 3.
Отделно там е мазало електрички...

Bobi
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума