Tesla ще проектира нов електромобил за цял свят в Китай

Електромобили

Малък градски електромобил е това, което липсва като предложение от Tesla и по всичко личи, че точно такъв компанията планира да проектира в Китай.

Днес, Tesla обяви планове за изграждане на дизайнерско студио и развоен център в Китай с цел проектирането на нов електромобил.

Преди около седмица, по време на церемонията по първите доставки на Model 3 в Китай, Илон Мъск сподели, че Tesla ще проектира електромобил на местно ниво предназначен за глобалния пазар.

Мисля, че нещо, което би било супер готино ще бъде - и така ще го направим, ще се опитаме да го направим - да създадем китайски център за дизайн и разработки, в който да се проектира оригинален електромобил предназначен за цял свят. Мисля, че това ще бъде много вълнуващо. Мисля, че Китай има едни от най-добрите дизайнерски екипи в света и мисля, че това е нещо, което би се оценило в световен мащаб. Смятам, че трябва да се направи и ние ще го направим.

Нещата вече се случват и дори има призив към желаещи да работят в тези центрове да кандидатстват за работа.

Tesla сподели, че иска да интегрира "китайското изкуство" в предстоящите модели на компанията и наред с това пусна скица (на снимката по-горе) подсказваща за типа електромобил, който ще се проектира в Китай.

Не се споменава за производство на местно ниво на този електромобил, но наскоро Мъск каза, че предвид случката с бързия строеж на Гигафабрика 3 се планира поне още една фабрика в Китай.

Със сигурност имат още доста работа по оптимизация на производството на Model 3 и старт на Model Y програмата, така че надали преди 2022 г. ще имат възможност за вмъкване на нов модел за производство в Гигафабрика 3, но от друга страна не е невъзможно.

Тesla все още няма предложение в този сегмент и ще бъде интересно да видим кога и какво ще се излюпи от този център в Китай. Външният видът на доста от китайските автомобили определено се е подобрил значително и се надяваме тази скица да претърпи свежи промени и след време да ни изненадат с нещо дори още по-готино.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения