Smart ForFour на ток е нещо ново

Електромобили
В този блог: Потвърдено: от 2016 ще има нов Smart ForTwo Electric Drive, но също и ForFour на ток.

Изданието De Telegraaf цитира Д-р Томас Вебер от Daimler, според когото новият Smart ще има две електро версии от 2016 г. Вероятността да има нов електро ForTwo беше голяма, но това с ForFour ни изненада. Няма кой знае какви подробности, но самият факт, че ще има Smart електромобили разсейва притесненията на някои хора, че няма да има електро продължение...

В De Telegraaf пише още, че Smart ForTwo и ForFour Electric Drive версиите влизат в производство в края на 2015, така че сегашният модел ще се предлага още поне година и половина. Видяхме много белички електро Smart коли из Амстердам по време на скорошната ни екскурзия там, които са част от вече доста популярната Car2Go схема за споделяне на електромобили.

Нещата около сегашния електро Smart са ясни – към 110 км пробег с едно зареждане, ограничено до мощността на бордовото зарядно от 3.3 кВ. За щастие има и опционално Brusa 22 кВ зарядно, с което батерията може да се напълни за по-малко от час.

Smart ForFour обаче е съвместна разработка с Renault, на платформата на Twingo. Да, Renault засега отхвърля информацията за евентуален електро Twingo, но след като Daimler ще прави електро кола на тази платформа няма как да не си помислим, че в един момент ще се появи и Twingo на ток.

От: Transport Evolved

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения