Първи Tesla зареждачки в европейски хотели и курорти

Полезно и ефективно

В този блог: Destination Charging мрежата на Tesla идва и в Европа.

Освен бързата Supercharger мрежа, Tesla постепенно изгражда и друга мрежа – за по-бавно зареждане. Наричат я Destination Charging Network и в нея вече са включени много търговски обекти в САЩ и Азия. Сега мрежата идва и в Европа...

Писали сме подробно за мрежата в този блог, но нека да припомним накратко какво представлява.

Партньорската програма на Tesla Destination Charging накратко казано е да заредиш там, където отиваш, не по пътя. Например в хотел, ресторант или курорт. Зарядните устройства са малки, с мощност до 22 кВт и могат да се монтират вътре и навън. Реално максималната мощност на зареждане на тези устройства за Tesla Model S е 19.2 кВт (4.5 часа пълно зареждане), ако е с две бордови зарядни, а за Model X е 16.5 кВт, в случай че е оборудван с тази опция за зареждане.

Според Electrek първите две такива малки Tesla зарядни са монтирани в:

  • Romme Alpin Ski Resort – Швеция
  • Hotel Hanstholm – Дания

Зареждачките се казват Tesla Wall Connector и компанията предоставя първите две са безплатно или с голяма отстъпка, ако бъдат монтирани на "видимо или удобно място". Хотелите, ресторантите, търговските центрове и курортите участващи в програмата покриват разходите за ток, а Tesla включва съответния бизнес в своя списък със зарядни станции и в приложението за планиране на пътувания в своите електромобили.

Все още не знаем точните условия и цената на устройството за Европа (в щатите струва $750), но пък има друга полезна информация, видео за монтажа на зарядното в добавка към потребителското ръководство.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума