Кметът на Москва иска всички автобуси в града на ток до 2020г

Полезно и ефективно

В този блог: GAZ мислят да минават на ТОК, а кметът на Москва планира електрификация на градския транспорт.

На руската столица и предстои сериозна електрификация, след като кметът на града обяви планове за подменяне на всички автобуси в Москва с електрически до 2020г - съобщава германската агенция GTA.

Той сподели, че електрификацията на градският транспорт е "стратегически приоритет" и има подкрепата на руското правителство за консорциум за електрически транспорт.

Освен това компанията GAZ също обяви планове да започне подмяна на своите малки градски микробуси с електрически още от тази есен в желанието си поетапно да премине изцяло на електрически превозни средства.

През септември започва търгът за изпълнението на обществената поръчка за електрически автобуси, в който ще се състезават GAZ, Kamaz, Volgabus и Linkker.

Още от сега се спекулира, че най-вероятно GAZ на олигарха Олег Дерипаска ще спечели договора, защото през първата половина на годината компанията проведе успешни тестове на Е-прототипът на своя голям градски автобус в Москва, който измина над 13,000км превозвайки 25,000 пътници.

Автобусът беше тестван в най-различни метеорологични условия: през зимата при температури до 35 градуса, през дъждовна пролет и лято, и премина тестовете с положителни резултати.

През всички сезони електрическият автобус показа стабилна ефективност при среден дневен пробег от 220км с общо две зареждания отчитайки работата на климатик през лятото и зимата. Нощното зареждане на батерията отнема около 3-4 часа, а през деня на бърза зарядна станция пълното зареждане отнема от 20 до 30 минути

Siemens също може да се възползва от предстоящите електрически промени в Москва тъй като по-рано тази година през юни компанията е сключила договор за съвместна дейност по разработката на електрически камиони и автобуси с Kamaz.

2020 изглежда като прекалено кратък срок за постигането на подобен резултат, но в случай по-важното е, че се започва работа още от тази година и ако GAZ спечели договора може да започне с производството на своя електрически автобус.

Още по темата:

 

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Че колко автобуса има в Москва?

Атанас Дечев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения