Tesla вдига цената на Model S в Европа

Електромобили
В този блог: Промяна във валутните курсове са причина за предстоящия скок в цените на Model S в Европа.

Това остана някак недочуто, когато слушахме конферентния разговор с инвеститорите на Tesla за финансовите резултати в третото тримесечие на 2014, но в Autoblog Green са чули добре Елон Мъск да казва, че цената на Tesla Model S в Европа ще бъде вдигната скоро...

Повишението вероятно няма да е голямо и според Мъск се налага по-скоро заради разликите във валутните курсове, с поевтиняването на Еврото напоследък.

Вероятно ще се наложи да коригираме цената на нашата кола в Евро, защото има 7 процента промяна във валутния курс между Еврото и щатския долар. Затова периодично трябва да правим ценови корекции, ако валутният курс се промени твърде много. Бих казал на всеки в Европа, който смята да купува Model S, да го направи скоро, защото вероятно ще се наложи да направим корекция там.

  Елон Мъск

Този ход е обратен на предишния, когато през март 2014 Tesla свали цената на Model S в Европа със значителните 7-10 хиляди Евро. Според нас предстоящото евентуално увеличение едва ли ще е и за половината от предишния спад, но все пак ще трябва да изчакаме и да видим.

Така или иначе цената на Model S, особено на по-оборудваните версии, надхвърля 100 хил. Евро и няколко хиляди са малка част от общата цена. Базовата цена на новия Model S P85D с два електромотора е €102,440 (с вкл. €17,000 ДДС).

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения