С пипнато лого и интригуващ формат, Extreme E офроуд електро сериите обещават зрелища

Състезания

В този блог: Continental става един от основополагащите партньори на Extreme E офроуд състезателните електро серии.

Компанията се включва като спонсор на бъдещите серии през 2021 г., които ще се провеждат в отдалечени райони с 12 състезателни отбора с електромобили. Тестовете с прототипи започват през април 2019, като Continental ще предоставя гуми за всички офроуд возила в състезанието.

Това е страхотен начин за тестване на издръжливостта на електромобилите в екстремни условия и звучи като разнообразна добавка към електрическата Formula E, пък кой знае, може да се окаже и дори по-интересно и вълнуващо състезание.

Основател на Formula E е испанецът Алехандро Агаг, който с развитието на сериите често казва, че е много вдъхновен за прогреса на електромобилните технологии и ефектите, които чистите мобилни решения могат да имат върху климатичните промени.

Алехандро също така твърдо вярва, че Extreme E (кликни отляво, за да разгледаш сайта) може да ускори преминаването към по-устойчиви технологии и за целия му екип е мечта да направи тази цел реалност.

Сериите се заформят като супер предизвикателни за това, което електрическите офроуд машини могат да покажат. С две предстоящи години на тестове, използване на все по-усъвършенстваните технически постижения от Formula E и с общото подобрение при батерии, термално управление, ефикасност и други важни параметри, през 2021-ва може да видим изключително способни машини на ток.

Засега все още нямаме информация къде точно ще ни отведат сериите, но прес съобщението на Continental дава известни насоки: "Хималаите, на брега на индийския океан, из Арктика, през пустинята или в тропиците (Амазонската джунгла)."

Звучи колкото екстремно, толкова и разпръснато. Едно е ясно – най-вероятно ще се вдига повече прах и лед, отколкото шум.

Formula E ли те интересува повече или тези нови предстоящи серии?

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари