Print this page
Четвъртък, 30 Юни 2011 20:00

Лизинг на електромобил в България: Мисия Възможна!

От
Лизингът на електромобили вече е възможен - разбира се, ако отговаряте на условията

Една от основните причини за създаването на информационната платформа eCars.bg, е популяризирането на електромобилите, съпътстващите ги компоненти и инфраструктура. Контактите ни с основните лица/фирми/институции в сегмента, позволяват да добиваме коректна информация и споделяйки я, да задоволяваме появилия се 'глад' за познания - за всичко свързано с електроколите.

Кои са водещите и сполучливи модели, какво се кара по света и кога ще го има у нас, колко изминава колата с едно зареждане, къде ще се зарежда, колко струва...и 'мога ли да си я закупя на лизинг?' - основните въпроси, които получаваме, и на свой ред задаваме, и на които отговарят нишовите специалисти. Предвид по-високата цена на електромобил (само на пръв поглед) - спрямо сходен клас автомобил, все повече частни или юридически лица, се интересуват от възможността за придобиването на електрокола, чрез изплащане стойността й на вноски.

С конкретно питане се обърнахме към изпълнителният директор на лизинг отдела г-н К.Караджов на една от големите, 'зелени' банки у нас - ДСК. Бяхме приети с интерес и разбиране, но като синтез от разговора, може да бъде извлечен отрицателен отговор от страна на институцията - за подкрепа на такъв лизинг, докато не е ясно как стои въпросът с обратното изкупуване от страна на автопроизводителя/търговеца. Докато това се реши обаче, чрез нашите приятели от БАЕПС, бяхме насочени към друга финансова структура - Societe General Експресбанк, която вече беше подсигурила лизинга на първите продадени Peugeot iOn у нас.

В близко бъдеще и други лизингодатели ще одобрят в портфейла си електрически коли

Банковата структура, която се занимава с лизингите в SGЕ, се нарича SoGeLease, а там ни прие г-н Борислав Петков, който е 'Директор продажби'. В момента там се предлага оперативен или финансов лизинг за електрическа кола, а схемите са разработени съвместно с френски колеги от 'банката-майка'; плюсовете на всеки от вариантите за изплащане, ще ви представим съвсем скоро. Естествено, това е насочваща информация и детайлното проучване на искането на всеки клиент, както и допълнителни уточнения се договарят с банката, но е много важно, че имаме финансова институция, готова да подкрепи електромобилното развитие и достъпност у нас.

Скоро - още подробности, а дотогава - избирайте модел! А ние ще съдействаме за поръчкатаWink!

[eCars.bg]

Прочетено 4005 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 13:14
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.