Print this page
Събота, 30 Юли 2011 13:57

Как да избегнем срив на глобалната енергийна мрежа?

От
Участвайте в дебатите за бъдещите глобални енергийни решения

Нова инициатива на CNBC и Harvard Business Review (HBR) разглежда възможностите за интелигентно използване на енергията и бъдещи енергийни решения, генерирайки дебат по важни въпроси чрез нова интернет страница, наречена Енергийни възможности (Energy Opportunities).

Идеята на тази виртуална платформа е да играе ролята на място за глобални дискусии, с организиране на събития в Лондон, Далиан и Сингапур с цел генериране на дебат както на живо, така и онлайн. Първото събитие се проведе на 13-ти юли в Лондон, а тема на обсъжданията беше интелигентната мобилност. В дебата засега се открояват индустриални светила като Бил Форд, председател на Ford Motor Company и Андрю Уинстън, автор на Green to Gold...

Бил Форд хвърля едно 'как можем да избегнем глобален срив на мрежата' предизвикателство, питайки за вашите идеи за това как можем да продължим да мотивираме хората, въпреки увеличаващия се брой на населението в глобален мащаб, все по-запълващите се градски пространства и индустриализация на развиващите се страни.

Уинстън отправя друго предизвикателство, питайки 'дали транспортните компании трябва радикално да променят своите модели на работа', а специалистът по градско планиране Джеймс Лърнър пита 'можем ли да превърнем градските кошмари в зелени мечти?' Бил Форд задава и тежкия въпрос как светът може да остане мобилен в среда с прогнозно количество от 2 до 4 милиарда превозни средства по пътищата до средата на века, при 800 милиона в настоящия момент.

Истински ценно за нас и надяваме се са мнозина е възможността за участие и проследяване на дебатите на адрес http://www.energyopportunities.tv/ или чрез twitter на @energyopps.

Не забравяйте - активността ви сега формира вашето бъдеще!

От: Thegreencarwebsite

Прочетено 1114 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:32
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.