Print this page
Петък, 31 Май 2013 13:05

Тест драйв на електромобили в парк – много истинско!

От
sbirka-baeps-elektromobili
Електромобили на сбирката на БАЕПС - малко преди да влязат в тест драйв сесия – Снимка: eCars.bg
В този блог: БАЕПС направи чудесно електромобилно събиране с тест драйв в парка Врана – ето повод човек да стане член!

На 29 май по покана на Негово величество Симеон Сакскобургготски, Българска Асоциация Електрически Превозни Средства събра членове, съмишленици и ентусиасти в парка Врана. Прекрасно време, невероятна паркова атмосфера, електромобили и супер настроение – всичко това на едно място с различни електромобили на 2, 3 и 4 колела направи тази сбирка първото по-голямо електромобилно събиране у нас място, от което просто не искахме да си тръгнем...

Първо да благодарим на приятелите от БАЕПС, от която сме част, за осъществяването на тази идея. Тя стана възможна и благодарение на желанието на царя да ни покани в дома си – мястото е невероятно. Голяма част от парк Врана НВ Симеон II вече е дарил на софийска община, а мястото на което се събрахме беше много приятно и електромобилите се вписваха идеално в обстановката.

Благодарности и към всички, които по един или друг начин взеха участие в организацията и провеждането, към всички ентусиасти, които пристигнаха със своите електромобили, както и към гостите за желанието да се информират и посветят малка част от времето си на електрическата мобилност.

Не бяхме виждали това красиво местенце отвътре, но ето че електрическата мобилност ни отведе и там. Ето кой още дойде:

Мартин Заимов с Peugeot iOn. Мартин е председател на БАЕПС и много активен участник в популяризиране на електромобилната идея в България. Заедно с него в организацията и провеждането участваха Боги Златанова, Камен Василев и Ангел Николов, с едно скромно рамо и от наша страна.

Иван Грудев с червения триколесен мъник City-EL. Наред с големите място има и за по-малките. На три колела, при това малко по-дебели от тези на велосипедите, с до 150 км пробег Иван се справя чудесно в трафика и заделя по няма и левче за пробег от 100 км. Подробности ще намерите на ecocar.bg.

Теодор Иванов от A1Eco с бивш бензинов Nissan Micra. Една от двете професионални конверсии на младежа от Исперих привлече както винаги вниманието на гости и съмишленици и когато дойде време за тест драйв, намери доста желаещи да видят как аджеба се движи това чудо без оригиналните си бензинови карантии.

Интересни колела: Соларно електро колело е нещо, което човек лесно може да свърже с българския изобретател проф. Тончев и ако си мислите, че към тест на нестандартно задвижваните велосипеди липсваше интерес... е, грешите.

DRAG MotivE. Сам основателят на DRAG, Драго Кузов беше на линия с чудесния си електро велосипед MotivE, за който имахме възможност да изкараме този подробен и четен почти 5,000 пъти блог. Педелек по своята същност, този електро велосипед просто ви дава тласък под формата на импулси, докато въртите педалите. С това чудо можеш да се усмихваш тънко, докато качваш баир все едно си с екзо скелет...

Juwi със Citroen C-ZERO. Ники Газдов и Иво Цачев имат различни "еко роли", но бяха тук като електромобилни ентусиасти от БАЕПС със своя фирмен Citroen C-ZERO, с голямо лого на Juwi и красноречив надпис 100% електрически. Не знаем какво си е говорил Ники с царя, докато го вози из парка, но можем да предположим, че е било за електромобили :).

Електрически трабант. На това най-голям фен определено стана гостуващият на събитието Соломон Паси, чиято усмивка показваше колко му допада идеята в любимото му някога возило да има живителна електро система. Не ще и дума – безшумен Трабант е нещо, което прави силно впечатление!

Tazzari ZERO в лилаво и светодиодно. Христо ме повози лично в същия този пъргав електро мъник веднага след като го регистрира в софийския КАТ и в резултат посветихме блог на двуместния италиански електромобил както си му е реда. Светодиодните светлини се октрояват емблематично в обновения модел, който може да се закупи или поръча в България от Eco El Plus.

24-те часа на Труд. Няма такова рали, нито на 24-те часа на Нюрбургринг има електро болиди (засега), но на другия черен Citroen C-ZERO на събитието пишеше точно 24 часа и Труд. Незабелязано медията си кара електромобила и въпреки че не знаем какви са им впечатленията, се надяваме някой ден да намерят повод да ги споделят.

Renault Kangoo Z.E. в бяло и тихо. Това си беше малко или много гвоздеят на програмата, предвид предстоящата покупка на 20 от тези лекотоварни електромобили от Спиди на Валери Мектупчиян. Електрическият Kangoo си беше осигурен от Renault България, но с изненада установихме, че на него има стикер за безплатно паркиране на синя зона с №18. Знаем, че Косьо с оранжевия Aixam Mega City взе своя с №19 преди няколко месеца, което означава, че този бял Kangoo Z.E. е дошъл преди това у нас. Това беше потвърдено по-късно, а Валери каза няколко думи за "зелената" поръчка на неговата компания. Чуваме, че се е ориентирал към Tesla Model S, с който, когато се сдобие, ще пасва много повече на електромобилни събития, отколкото с гръмогласния Nissan GT-R, с който се движи сега :).

На събитието имаше наистина много гости, а Милен от Зелена Светлина на БНТ докара своя екип и се сдоби с интервю от Мартин. Предаването ще покаже всичко, за което говорим в този блог на видео, което си е много по-красноречиво, а за да се включите и вие следващия път, просто трябва да станете член на БАЕПС. Има още много да си кажем и направим, затова не се бавете и се включете. Интересното тепърва предстои и едва ли искате да го пропуснете!

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 5648 пъти Последна корекция Неделя, 15 Февруари 2015 01:43
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.