Петък, 25 Октомври 2013 07:38

Намери се някой да наруши BMW i3 мълчанието в mobile.de

От
bmw-i3-obiava-mobile-de
В този блог: Появи се първа обява за електрическия BMW i3.

В най-известния германски сайт за авто обяви е честа практика да се появяват предложения за бъдещи модели далеч преди излизането им на пазара. С BMW i3 обаче не се получава така. Чак сега (днес) за първи път засякохме обява за новия BMW електромобил. Да, в нея пак го има същият този 16-ти ноември...

Това е датата за пазарния дебют на i3. Не за България де, така са преценили в BMW. А иначе преди този момент BMW i3 е само за избрани. Не бяхме сред тях – при посещението ни в Мюнхен ненужно ни казваха, че нямат BMW i3 за тест. Защото видяхме тестови i3 да обикалят из града, пък кой се е возил вече е друг въпрос...

Тези дни по мрежата започнаха да се появяват първите блог отзиви за колата – BMW покани само отбрани екипи в Амстердам да я тестват. Солидни отзиви има и това още повече ни кара да съжаляваме, че не можахме да тестваме, при това в родния град на марката. Но ще си изчакаме реда, за да си предадем нашите впечатления – вече сме решили да правим само така, вместо да предаваме други.

Следващият ни опит вероятно ще направим в Гърция. Тя е в първия списък с i3 пазари. Надяваме се да намерим BMW i3 в Солун. Второ мюнхенско посещение ще ни дойде малко в повече.

Иначе, по темата от заглавието, явно корпоративната политика на BMW оказва влияние и върху mobile.de предложенията. Очаквахме доста по-рано да има предварителни оферти, но ето че чак сега се появи първата.

Някак странно е всичко това, защото хем тръгват със съвсем нова кола и имат толкова предизвикателства пред себе си (разбирай промяна в нагласата на типичния BMW фен), а го карат така консервативно с представянето на електромобила. Ама всеки си има ниво и гледа да си го държи. Няма как да се сърдим на BMW за това.

Защо толкова искаме да то тестваме след като така ни игнорират? В един американски блог (в щатите не само отбрани хора получават достъп по-рано) видяхме едно "извинение". Авторът се обръща към Tesla с думите, че BMW i3 е по-добре изработен и е на по-високо ниво от Model S. Признава му предимствата на последния, но ни погъделичка да направим сравнение, понеже вече тествахме и разгледахме подробно Model STesla е по-малка компания и си позволява да комуникира с по-малки екипчета Wink.

Пък ако ти попадне i3 драсни някой ред в коментарите, във форума или на фейсбук страницата Cool

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 4560 пъти Последна корекция Петък, 25 Октомври 2013 08:17
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.