Tesla Model 3 прототип през март 2016 и Model X конфигуратор от юли 2015

Блог
В този блог: В сряда, 6 май, Tesla Motors обяви финансовите си резултати за първо тримесечие (Т1) на 2015 г.

Загубите (или да ги наречен инвестиционна разлика) на компанията за периода са в размер на $154.2 милиона, след 11,160 произведени и 10,045 продадени електромобила. Онлайн конфигураторът за Model X вероятно ще бъде пуснат на сайта на Tesla през юли, а първите доставки са планирани за трето тримесечие на годината...

Но с новото направление "домашни" батерии фокусът на Tesla може да се измести от колите. За това може да се съди по феноменалния брой поръчки – 38,000 за първата седмица след обявяването на POWERWALL (доста от които за множество батерии).

На въпрос от Браян Джонсън, анализатор на автоиндустрията от Barclay’s "Възможно ли е Tesla да се отклони от производството на автомобили и да се фокусира повече върху съхранението на енергия?", Елон Мъск отговори, "Възможно е, но в момента знаем само, че търсенето надхвърля значително нашия производствен капацитет."

Става дума за производството на обявените преди седмица POWERWALL батерии, за които според Мъск "Няма никакъв начин тази година да задоволим търсенето. Всичко до средата на 2016-та е продадено – за една седмица!"

Обратно към колите, които на този етап са основният продукт на компанията, Мъск каза, че в Т4 "производството ще се удвои" с влизане на Model X на поточната линия. Конфигураторът за електрическия SUV вероятно ще бъде пуснат през юли и очакванията на Tesla са да достави около 55,000 електромобила през 2015 г., комбинирано Model S и X. Това е потенциален скок с близо 75% спрямо общото количество през 2014 г.

За Model 3, Мъск каза, че се надява да покажат прототип на колата през март 2016 г. и да стартират производството в края на 2017 г., но това са само ранни предвиждания.

И за финал, подмяната на батерии. Експерименталната станция работи, Джеф Евансън потвърди, че в програмата за подмяна на батериите са ангажирани стотици електромобили, но Мъск добави, че хората просто не проявяват кой знае какъв интерес към услугата.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари