Дизелгейт – VW призна за 11 милиона манипулирани дизелови коли

Блог

В този блог: Броят на дизеловите коли на VW с манипулиран софтуер е значително по-голям.

В прес съобщение от 22 септември корпорацията признава, чe около 11 милиона от произведените от групата дизелови модели може да са с манипулиран софтуер...

Бързо набиращият скорост проблем вече е наречен Дизелгейт и по предварителни изчисления може да струва на Volkswagen над $6.5 милиарда. Това засяга компанията, но има едно друго по-важно нещо, което засяга всички нас и то е какви вреди причинява на здравето ни използването на дизелови коли. Дизелгейт отново напомня по много болезнен начин за този тежък обществен проблем.

Днес има официално оповестени намерения от Германия, Франция и Южна Корея да разгледат подробно разкритията около "пипнатите" VW дизели в щатите. Американското правосъдно министерство започва собствено разследване на случая, а в интервю германският транспортен министър Александър Добрин каза, че е наредил да започне проверка на емисиите на дизеловите модели на VW в Германия.

Френският финансов министър Мишел Сапен поиска общо-европейско разследване на автопроизводителите, естествено включително френските, с думите "Трябва да го направим на Европейско ниво, защото пазарът е Европейски и с Европейски правила."

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари