Притеснения в Daimler – 66% от германците биха купили Tesla Model 3

Блог

В този блог: Допитване на Autobild показва голям интерес към Model 3 в Германия.

Невероятният интерес към Tesla Model 3 довел до над 300,000 резервации само за седмица очевидно е причина за все по-голяма загриженост в заседателните зали...

По време на годишното събиране на акционерите на Daimler в Берлин на 6 април са изразени притеснения и са зададени въпроси по темата Tesla. Станала е и кавга за наденички...

Според Инго Шпайх, портфолио мениджър за Union Investment, капиталовите пазари са загрижени, че "тлъстите години" за топ германските авто марки са свършили.

Няколко от акционерите са поискали да разберат какво Daimler прави в посока производство на електромобили, където Tesla и Nissan водят. "Реално ние нямаме продукт, който да противостои на конкуренцията на Tesla. В дългосрочен план ще имаме някои страхотни модели... но на този етап те са само виртуални", посочва един от акционерите. Друг е загрижен, че компанията няма отговор на Tesla Model 3 и пита "Каква е причината за това?".

Изпълнителният директор на компанията, Дитер Цетше, е опитал да увери акционерите, че компанията му отвръща и ще има 10 плъгин хибрида в портфолиото си през 2017 г. Планирана е и изцяло електрическа кола с поне 500 км пробег до края на десетилетието...

Това все още не са факти, но ето едни, които вече са налице – досега през 2016 г. цената на акциите на Daimler е спаднала с 20%, а на BMW с 25%. Изглежда инвеститорите са нервни по отношение на бъдещето на продажбите на луксозни коли.

Но най-голямото притеснение на акционерите са хората (в Германия). Скорошна анкета на германското авто издание Autobild показва, че 66% от отговорите германци смятат да си купят Tesla Model 3.

Колкото до боя за наденички, дама направила забележка на инвеститор, че си слага от специалните наденички в салфетка и в джоба. Човекът се обидил и станала патакаклама, та се наложило да викат полиция.

Председателят на борда на директорите на Daimler, Манфред Бишоф, е признал, че компанията трябва да е по-смела и дръзка, както и че или трябва да осигуряват повече (от 12,500) наденички, или да не ги предлагат въобще. Планът за един електромобил с по-голям пробег до края на десетилетието изглежда ли ти смел и дързък?

Изглежда в Daimler засега го дават по-консервативно и вурстово. В бъдеще ще видим.

От: Teslarati


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (3)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. nedi alex

хаха, добрутро!
никакво новаторство и далновидност - великите германски автопроизводители - хахаха, голяма изненада!
... а пък следващото десетилетие втори електромобил!

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост
  1. Илиян Звездоброев

О-о според мен, бързо ще си стъпят на краката. След като вече са усетили накъде духа вятъра, това са хора с много пари и много ресурси и съвсем не са глупави. Но дори и да направят нещо по-добро от Тесла (което ме съмнява да стане бързо, а патентите на Тесла са отворени дори!), мисията на Елон Мъск е изпълнена Раздвижи се обществото и минава към тока. Вечна слава

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост
  1. Ludmil Parvanov

До края на десетилетието ще има толкова още от Тесла и от Нисан, че Европейците, ако не си "седнат на задника" и не завалят оставки няма на къде да ходят.
Пробег - 500км, смешно. Тесла ще гонят следващ пробег 1000км на Модел S2, най-вероятно и ще разбият и Порше като извадят Roadster 2.

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост
Все още няма пуснати коментари
elektromobili-2020
ignor-tv.jpg

Най-нови теми от форума