Яко напред – 500,000 Tesla електромобила годишно още през 2018 г.

Блог

В този блог: Tesla обяви, че смята да произвежда годишно по 500,000 коли две години по-рано от предвиденото.

На 4 май, 2016 г. следобед в САЩ Tesla публикува писмото до акционерите с финансови резултати за Т1 на 2016 г. и акциите на компанията (TSLA) скочиха със 7%. Причината обаче не са финансовите резултати, а новият Build Plan, със супер актуализирани цели за производството на Model 3...

Ето го важното: Tesla обяви, че смята да произведе 500,000 електромобила още през 2018 г. Изтеглянето на целта с цели две години идва след като Елон Мъск обеща, че компанията му ще преразгледа производствените планове. Причината е в супер изненадващия огромен брой от над 400,000 резервации за масовия Tesla Model 3, направени през април.

В тези 500,000 влизат също и Model S и X, но огромната част от бройката ще са Model 3 електромобили. Из нета веднага се появиха коментари, че Tesla едва ли ще успее и за 500,000 коли въпреки всички усилия може да се говори през 2019 г., но и това е с поне година по-рано от първоначалните намерения.

Ето извадка от обръщението към акционерите:

Ние се движим в крак с плана да реализираме масово производство и доставки на Model 3 в края на 2017 г. Естествено, за да спазим този срок, ще изискваме от себе си и нашите доставчици да бъдем в готовност за старт на масово производство преди края на 2017 г.

В допълнение, предвид огромния интерес към Model 3, ние решихме да издърпаме нашия план за производство на общо 500,000 коли (Model S, Model X и Model 3) за 2018 г. – две години по-рано от планираното. Петкратното увеличение на производството в следващите две години ще е предизвикателство и вероятно ще изисква допълнителен капитал, но това е нашата цел и ние ще работим здраво за нейното постигане.

Оставаме в график с плана за производство на първи батерийни клетки в Гигафабриката през Т4 на 2016 и напасваме работната система в съответствие с променения план за производство на коли.

Нашата цел с Model 3 е да създаден най-добрата кола в света с базова цена $35,000, преди каквито и да било стимули и дотации, с пробег поне 350 км с едно зареждане, при това с добра печалба. Планираме да вградим най-добрите си технологии в Model 3, но в същото време да го запазим сравнително прост за производство в големи количества и с високо качество.

 

Можем да кажем само, че това е най-голямата заявка, която от Tesla някога са правили. Яко издърпване напред – масовите електромобили идват все по-бързо!

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Абсолютно логична промяна. По-скорошно увеличение и съответно заявка за пускане на акции/облигации (увеличение на капитала). Ще бъда като една жена и ще кажа нали ви казах :D.

http://www.ecars.bg/blogs/1380-tesla-model-3-325000-rezervacii-edna-sedmica#kmt-956

Emiliyan Tanev
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума