Като го споделя Tesla ще му обърнем ли повече внимание?!?

Блог

В този блог: Кефи ли те какво прави Tesla? Виж какво споделят за ефекта от начина ни на живот.

Всичко около Tesla Motors и Tesla Energy предизвиква огромно внимание по цялата планета. Но точно за нея компанията споделя шокиращи данни от изследванията на NASA за климатичните промени. Дано така да достигнат до повече хора по света и това да провокира още бързи промени, лични и по-мащабни...

Става дума за нивата на въглероден двуокис (или както е модерно да се казва – диоксид) и съпътстващото ги глобално затопляне и промени в климата. Според данните на NASA, през 2016 г. вече са отчетени 404 частици на милион, докато през 1950 г. количеството е било под 280 частици на милион.

На повечето хора това не говори нищо, но пък в последните години все се оплакваме, че през зимата почти няма сняг, през лятото е много горещо или от разни резки аномалии във времето. Това естествено ни говори много, защото го виждаме и усещаме.

Проблемът вече е огромен и както всеки от нас е малък причинител на този вече огромен проблем, така всеки може да поеме своята отговорност и да намали своя въглероден отпечатък или вредно влияние.

И това не говори много на повечето хора (какво точно е тяхното вредно влияние), защото просто си живеем, ползваме си благините на света, който сме създали и си караме по течението. И много лесно се установява, че тези теми не ни вълнуват особено – човек просто трябва да погледне броя на прочитите на такива блогове в eCars.bg и ще види, че е минимален...

На страницата на NASA, към която Tesla публикува линк, има много тревожни данни. За последните 10 години затоплянето и замърсяването са скочили фрапиращо спрямо предишните 40. Много коли караме, много транспортни средства кръстосват света, много заводи и предприятия бълват какво ли не, много гори изсичаме и вероятно едно от най-важните неща – отглеждаме много, много добитък, който генерира огромни количества парникови газове.

Наскоро като бях в едно ателие в квартала където собственичката знае, че карам малкия електро Туизи, пак се разговорихме и тя така леко закърши ръце оправдавайки се "ами то ние нали сме със старата дизелова кола още ама то какво да правим нали е по-евтино"...

Но дали е по-евтино? Като бях малък една учителка все ни питаше "Кого си мислиш, че заблуждаваш?"

Tesla прави каквото прави по въпроса с климатичните промени. Да видим всеки от нас какво (ще на)прави!

Разцъкай тези страници – да видиш за какво става дума.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

о, да, и сигурно ще трябва много да изпатим докато се научим, по трудния начин(обикновено така предпочитаме да учим ), а колко по-лесно ще е ако всеки започне с мъничко всеки ден да мисли повече - за себе си, какво прави или не прави във всеки един момент!
напр. много се "забавлявам" когато хора, които оставят да светят електрически крушки навсякъде смятат това за престиж ..., или "икономията била майка на мизерията" - хаха!

nedi alex
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения