Tesla официално придобива SolarCity

Блог

В този блог: На 17 ноември, 2016 г. Tesla обяви, че акционерите на компанията са одобрили купуването на SolarCity.

Транзакцията е в акции на стойност около $2.6 милиарда и с нея се създава единствената в света вертикално интегрирана устойчива енергийна компания...

Така в едно се комбинират производството на системи за съхранение на енергия от Tesla и решения за соларна инфраструктура от SolarCity. Новата слята компания ще предлага изцяло интегрирани енергийни продукти за жилища, офиси и индустриални мрежи.

SolarCity е съоснована от Елон Мъск и се управлява от неговите братовчеди. Компанията има най-много монтирани соларни панели в САЩ.

Елон Мъск вече не веднъж каза, че комбинирането на усилията на Tesla с тези на SolarCity ще позволи на соларната компания да оперира по-ефективно под шапката на Tesla. Целта на сливането е да бъде предложен интегриран продукт включващ соларни решения и системи за съхранение на енергия: един монтаж, един договор, едно мобилно приложение.

Над 85% от гласовете са за сливане, като транзакцията ще бъде приключена в следващите дни. След новината акциите на SolarCity (NASDAQ: SCTY) скочиха с 2.94%, а тези на Tesla (NASDAQ: TSLA) с 1.13%.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари