Дебелите надценки по зарядните станции в Англия заминават през 2017 г.

Блог

В този блог: Задава се край на скъпото зареждане на електромобили в Англия.

Английското правителство планира сваляне на цените за зареждане заради опасения, че високите надценки възпират хората от купуване на електромобили ...

Някои оператори на зарядни станции на Острова явно са прекалили, след като се появиха статии със заглавия от типа "Денят, в който токът стана по-скъп от дизела".

Според Autocar, където цитират Times, новите правила от 2017 г. ще установят общи стандарти за зареждане сред операторите. В момента на някои зарядни станции в Англия се плаща до £7.50 за половин час зареждане.

Сред обсъжданите промени са въвеждане на таван за цената на зареждане и премахване на нуждата от множество абонаменти при компании, които управляват мрежи от зарядни станции.

Планът на английското правителство е за 9 процента коли със супер ниски емисии по пътищата до 2020 г. Според одит на комисията по околна среда, обаче, в рамките на този срок ще има макс. 7 процента такива возила (електромобили и плъгин хибриди). Не че 9 са много дори да ги изпълнят...

В момента на Острова има около 11,000 зарядни станции. Ecotricity управлява по-голямата част от магистралните, на които зареждането струва £6 за 30-минути, ако не си абонат на мрежата.

Предложения за промените ще бъдат представени в законопроекта Модерен транспорт, който се очаква да бъде обявен от правителството в началото на 2017 г.

От: Autocar


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения