Опарени си заключват по всевъзможни начини кабелите за зареждане

Блог
В този блог: Откраднати зарядни кабели за електромобили провокират собственици към допълнителна защита.

Докато светът се опитва да се оправи със суматохата около множеството зарядни кабели и решения, вече се намират хора да се възползват от това, като крадат скъпи кабели за зареждане на електромоби. Ответната реакция, естествено, е да се защитиш, с нещо от сорта на добрия стар катинар или някоя и друга примка...

Първо, за да се ориентираш в цената, кабелите за зареждане на електромобили вървят по около €500. Цената е такава заради все още скъпите щепсели и контролната електроника поместена в кутия, през която минава кабелът.

Да откраднеш такъв кабел с цел след това да го пласираш, означава да го продадеш на друг собственик на електромобил, който няма такъв или не иска да плати сумата, която посочваме отгоре. Като с всяко друго нещо e и по никакъв начин не е застраховано от създаване на черен пазар, a теми (със снимки) в някои форуми показват красноречиво тенденцията.

Една такава тема намираме в AVEQ forums, където потребител на име Франсоа Вио показва какви мерки взима след като му откраднали зарядния кабел за неговия Nissan LEAF.

Кражбата е станала по време на зареждане и крадецът очевидно е знаел как да неутрализира заключващия механизъм на кабела. Това се вижда и от долното видео, в което детето на Франсоа се справя със задачата с... обикновен гребен.

Станалото станало, но поправката – супер скъпа! За да си набави нов кабел, Франсоа платил на Nissan дилър $2,200 и след това вече взима допълнителни мерки против кражба. Не изглеждат особено професионално и не е ясно доколко ще вършат работа, но има ли избор човекът?

zaklucheni_kabeli_zarezhdane_elektromobil

podlozhka_pod_duma_kabel_zarezhdane_elektromobil

Това е тема, която вероятно ще има не малко продължение по блогове и форуми и ще засяга все повече и повече хора, ако не се вземат съответните мерки. Навсякъде се краде и за нас, както с повечето други неща около електромобилите, това е възможност да видим проблемите предварително. Казваме го, защото електрическата мобилност очевидно се бави с навлизането в България, но пък проблемите на другите ни дават повод да се подготвяме отрано.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума