Какво мислят хората за крилатите врати на Tesla Model X

Блог
В този блог: Някои хора поръчват Model X само заради крилатите врати, въпреки че имат съмнения за тях.

От България със сигурност има направени резервации за Tesla Model X. Не знаем колко са, но темата сега е друга – крилатите задни врати на първия SUV изцяло на ток, който все още не стига до пазара. Всъщност, един от проблемите, които бавят старта на продажбите, са точно крилатите врати, около които по мрежата вече се трупат различни и интересни мнения и коментари...

Уважаваме желанието на форум потребителите, които искат техните коментари да останат само в съответните форуми. Най-големият за Tesla коли вече е teslamotorsclub.com и точно там намираме разнообразни мнения за крилатите врати на Model X. Няма да цитираме нечии думи конкретно, просто ще споделим някои наблюдения за мненията на хората още преди да са пробвали новият противоречив, но без съмнение емблематичен за Model X (и уникален) елемент.

Оказва се, че това е едно от онези странни неща, които хем искаме, хем (в някаква степен) отхвърляме. Не е за първи път (някои класически коли имат подобни врати), но тези на Model X освен че се отварят нагоре също така се и сгъват.

Интересното е, че в някои коментари хора споделят, че имат съмнения за крилатите врати и въпреки това са си направили Model X резервация. С други думи, екстравагантното отваряне отзад предизвиква смесени чувства, но в същото време действа като някакъв силен магнит.

Емоцията е силно нещо и за някои крилатите врати са единствената причина да направят резервация. Да имаш нещо толкова различно е твърде силен мотив, който е в състояние да надделее над неяснотата и съмненията. Не че тези крилати врати са нещо нужно, казват някои, но явно имат някакво магическо привличане и хората просто ги искат.

В същото време очакванията са те да са едно мъчение. Представи си например как децата всеки път трябва да чакат тези странни врати да се отварят (бавно) нагоре. Или пък, гаражът ти е нисък и може да няма място вратите да се отворят изцяло. Но пак си правиш резервация...

Да, ама кой може да се спре пред тръпката от това ново изживяване? SUV возилата и без това вече са обзели тотално сума ти хора, какво остава да караш SUV на ток с под 5 секунди ускорение и отварящи се нагоре задни врати!

О, и този 17-инчов екран вместо централна конзола. "Просто трябва да го имам всичко това," четем не един и два пъти. И то сега. Нали е част от настоящето. ОК, близкото настояще. Защо да чакаш продължавайки да живееш със статуквото?

Има обаче и мнения от типа на "ще избера опция за плъзгащи врати, ако има такава". Не че това ще е лесна опция, защото означава съвсем различен таван. Никак не е просто да правиш две толкова различни рамки за една и съща кола.

Хубавото на форумите е, че ако човек ги следи внимателно, може да научи много за мненията на хората, да направи съответните настройки и съответно да избегне множество неприятни моменти с реализирането на даден продукт.

Tesla Motors очевидно е много различна компания. Колите й са интернет свързани, създадена е в силициевата долина и всички в нея изглеждат много интернет ангажирани. Затова си мислим, че постоянно следят какво се обсъжда по форуми и блогове и дори са активни там – като бившият маркетинг мениджър на компанията Джордж Бланкършип.

След продължаващото забавяне и признанието на Елон Мъск, че крилатите врати са се оказали далеч по-голямо предизвикателство от очакването, мнозина ще бъдат много разочоровани, ако те в крайна сметка отпаднат. Нямаме причина да смятаме, че това ще се случи и вероятно само след няколко дена ще разберем повече по въпроса, когато Tesla представи (на 9 октомври) нещо наречено с оскъдното "D".

А ти какво мислиш за крилатите врати на Model X? Имаш ли резервация, познаваш ли някой от България направил такава? Очакваш ли да останат в производствената версия? Въобще какво ти е мнението за тази нова чудесия?

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Силициевата долина* Силиконовата е в Димитровград.

Генади
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

[QUOTE=Генади:1143]Силициевата долина* Силиконовата е в Димитровград.[/QUOTE]

Пустия му силикон... xD

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума