Резултати от анкетата 'Предпочитам покупка на електромобил с:'

Блог
В този блог: С батерия в цената или без? Това е въпросът (при покупка на електромобил).

За разликата от конвенционалните коли, електромобил (от някои марки) може да се закупи и с отделен наем на батерията. Затова решихме да проверим с анкета кой е най-предпочитаният модел за покупка на електромобил и резултатите са готови...

Първо, ето какви бяха възможните отговори в анкетата "Предпочитам покупка на електромобил с:"

  • Отделен наем за батерията;
  • Включена батерия в цената;
  • Няма значение;
  • Не мога да преценя.
{japopup type="image" alt="anketa_pokupka_elektromobil" title="'Включена батерия в цената' е най-предпочитано при покупка на електромобил" content="images/stories/2015/feb/anketa_pokupka_elektromobil.png" }anketa_pokupka_elektromobil{/japopup}

Както се вижда от горната графика, Включена батерията в цената е опцията избрана най-много пъти, а сега по няколко думи за всички.

Отделен наем на батерията. Със 7 гласа тази възможност за сдобиване с електромобил е наравно с още две от опциите в анкетата. Отделният наем на батерията обикновено означава, че тя остава собственост на производителя, на когото плащаш наем за нейното използване в добавка към месечния лизинг за колата (ако има такъв). Този наем (също обикновено) е разделен на нива, в зависимост от годишния ти пробег. Например, ако целият ти годишен пробег ще е около 7,500 км, плащаш по-нисък месечен наем, отколкото ако планираш 15,000 км.

С включена батерия в цената. Това е стандартният вариант за покупка на кола – с всичко включено в цената. Наложен е от десетилетия и с 56 гласа в анкетата е очевидно, че е много по-предпочитан от своя директен конкурент с "отделната батерия". При този модел на продажба крайната цена на електромобила е ясна за потребителя, но същевременно първоначално е по-висока от тази при покупка с отделен наем на батерията.

Няма значение. Както и първата опция в анкетата, и тази е със 7 гласа, дадени от хора, които биха взели електромобил с или без батерия в цената. Един интересен паралел тук е същия отговор в друга анкета, която тече в момента. "На какви общодостъпни станции предпочиташ да зареждаш?" засега получава най-много отговори "Няма значение", което приемаме като "просто искам да зареждам, не ме занимавайте с глупости подробности". Абсолютно резонно, защото зареждането на колите ни не трябва да ни затруднява по никакъв начин.

Не мога да преценя. Надявахме се това да е най-малко избираната опция, но тя е наравно с две от другите, което ни говори, че е нужна повече информация за вариантите за покупка на електромобил, за да се улесни избора на хората. Може пък и да се тълкува като, "Ако имаме само един (стандартен) модел, няма да има нужда от допълнителни обяснения и няма да има объркване".

С очевиден победител добрата стара покупка "всичко в едно" ще е добре производители и дилъри да имат предвид това предпочитание за сдобиване с електромобил. Междувременно ние ще следим за разчупване към нови модели на покупка.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения