Тест драйв и състезание с всякакви електрички в ЕКО Рали България 2018

Събития

В този блог: Шестото издание на Еко ралито идва с много повече изложители и участници, организирано от Интерспийд и eCars.

Еко Рали България 2018 е с нов маршрут, повече предизвикателства и ще се проведе от 27 до 29 както винаги като кръг от Е-световния шампионат за Е- Регулаторна купа на FIA за нови енергии и задвижвания.

Идват нови електромобили у нас и нещата веднага почват да се раздвижват – на ралито със собствени отбори ще участват представителствата на Hyundai и Nissan в България, с Hyundai IONIQ и Nissan LEAF.

Преди състезанието, обаче, откриваме събитието на пл. Батенберг в София, където ще има много повече шатри на различни участници. Освен двете известни авто марки, се включват още ElJoy bikes, RedBull, Motoretta електро скутери, БорЧвор и разбира се екипът на eCars, който с голямо желание развива инициативата за много по-сериозно разрастване на еко ралито у нас.

На пл. Батенберг се заформя електромобилен панаир преди старта. Множеството шатри и различни видове електрички с възможност за тест драйв на четири и две колела и за финал купон за почерпка в близкия клуб Грамофон.

Всички са добре дошли да разгледат, до парка сме, където обикновено е пълно с хора и очакваме много посетители на 27 юли – заповядайте да разгледате нови модели електромобили, скутери, велосипеди и още.

За разрастването на еко ралито работим н не само у нас, а и да дадем тон на другите държави, защото най-голямото издание на ралито досега е миналогодишното в България – с най-много участници и ето че тази година добавяме изложители и още готини преживявания за всички. Организираме да ни гостуват цели четири екипажа с Tesla електромобили от Чехия, в добавка към другите отбори от европейски държави.

Еко ралито е различно състезание. Важни са добрите сметки, изключително прецененото шофиране, спазването на контролните времена и интуицията за ориентиране. Право на участие в състезанието имат:

  • 100% електромобили;
  • Електромобили с горивни клетки;
  • Електромобили с удължен пробег (с ДВГ, който не е механично свързан към колетата).

В миналогодишното издание на Еко Рали България участие взеха 15 електромобила и накрая победи световния шампион Валтер Кофлер от Италия (Tesla Model S). По-малко от месец и половина преди старта на тазгодишното издание има записани над 10 екипажа и тази година има добри индикации за подобряване на рекорда от 2017 г.

През 2018 г. Еко Рали България е с изцяло нов маршрут, който ще отведе участниците във Вършец, през живописните пътища на Искърското дефиле. Пътната книга и специалните етапи са готови, а трасето си има предизвикатества и ще е интересно по пътищата из Балкана.

Екипът на eCars вече е подготвил още повече зарядни станции за колите и в центъра на София при откриването, и за спирането във Вършец, така че зареждането да е гарантирано за всички. Винаги може да се получи някоя изненада с голям брой участници в последния момент, но опит ни се намира и ще наредим работите да са както трябва.

Правилата на състезанието включват освен придвижване по пътна книга, също и провеждане на т. нар. "регулаторни тестове", като общата идея е за икономично и екологично шофиране.

И още една новост свързана с Еко Рали България 2018 – по време на състезанието ще бъде изпитанието за майсторско шофиране на електромобил от журналисти, съпътстващо официалната церемония. Представителите на медиите могат да се регистрират за надпреварата на сайта на ралито - eco-rally.eu и да покажат способностите си зад волана.

Еко ралито става все по-привлекателно за общините, много от които вече имат свои електромобили и след миналогодишното участие отново се включват в състезанието.

ЕКО-Рали България 2018 се организира от АСК Интерспийд Нова Генерация и Съюза на Българските Автомобилисти, в съорганизаторство с eCars.bg и клуб КарамЕЛ и с подкрепата на Hyundai и Nissan, столична Община, Община Вършец и др.

А във Вършец... Е, за там сме приготвили и друго зареждане, не само за електричките ;) Доскоро!

Повече снимки можете да разгледате на страницата във Facebook.

За повече инфо за еко ралито или как да участвате – пишете до Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на страницата за контакти на ралито.

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Е сега вече ме е яд , че нямам електричка...
Бърз въпрос. Кога е най-добре за посетители да дойдат, преди старта или на финала? Тъй като и в двата варианта се вечерта, а някои хора не са от Софетоо

Последно редактиран Преди 5 години от Ivo Ivo
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Искам да се включа с трабанта в панаира преди ралито.Как да стане?

adriqn georgiev
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения