Електромобилно изложение в София Ринг мол, тест драйв с Hyundai Kona и Ioniq, Nissan LEAF и още

Събития

В този блог: Порция добавена стойност за електромобилите у нас с акцент Hyundai Kona.

Тези дни (от 13-ти до 16-ти септември) в ринг мола в София ще има електромобилно изложение. Точно в този формат досега не е правено и е добра инициатива на едно място да се видят доста неща около електричките.

Сега е все още трудно да се добереш до електрическия Kona, затова си е акцент отвсякъде – в повечето държави в Европа още го няма, но идва у нас с добре положените за целта усилия от екипа на Hyundai България. В тази връзка, наскоро попаднахме на интересен тест – с (до) 90 км/ч един тип направи малко над 500 км с Kona Electric.

Изложенията са готино нещо. Има една важна добавка, когато се показват коли и тя е да може да ги тестваш. Това е уредено – на паркинга зад мола ще има Hyundai Kona и Ioniq Electric за тест. Но и други електрички ще може да се пробват – новият Nissan LEAF, например.

И един Tesla Model S идва на гости от Варна, та ще може да се докоснат повече хора до вероятно най-известната електро кола в момента в света. Или поне една от най-известните, хем че новият Model 3 много бързо набира скорост (и буквално) та заизземва първенството.

Вътре, на щанда на Hyuindai също ще има Kona и Ioniq Electric в комплект с премиум брандирани с логото на Hyundai алуминиеви зарядни станции произведени от eCars. Hyundai България избра eCars за доставчик на зарядни станции и сега с всеки закупен електромобил на марката компанията подарява изпълнена в синьо зарядна станция от eCars, с логото на Hyundai. Свети готино и цветът може да си го сменяш от екрана на телефона – така сме го направили.

Още електрички са в изложбата, разбира се – вече стана дума за новия LEAF (и за него тест драйв е организиран), ще го има и не толкова новия VW e-Up, също и Jaguar I-Pace, който успяхме да щракнем на фото сесия когато пристигна за пръв път по-рано през лятото.

И други возила има - електро байкове, например, както и още зарядни станции, пък и още джаджи. То си е добре човек да иде, че да разгледа.

Нареден е и семинар в четвъртък за откриването и като цяло си е четири дена електромобилна работа в гъмжащо време – покрай учениците и якото прибиране от ваканции ще да е сбоджа навсякъде, включително в ринга.

Добра инициатива, обещава да даде още тласък за електричките у нас.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Къде точно в мола ще е изложението?

Bobi
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари