В Норвегия е регистриран електромобил номер 50,000

Електромобили
В този блог: Норвежката електромобилна асоциация обяви, че в страната официално са регистрирани 50,000 електромобила.

Номер 50,000 се падна на Tesla Model S с регистрационен номер EL 60000. В Норвегия номерата на електромобилите започват с EL – не е ли улесняващо...

Номерът е 60,000, защото EL регистрациите са започнали от 10,000. Този внушителен брой електромобили показва защо те са толкова популярни в страната, предлагаща множество стимули за покупка и използване на ЕПС.

Въпросът е какво ще стане сега с тези инициативи, защото тяхната продължителност е до края на 2017 г. или до регистриране на 50,000 електромобила, което дойде първо. Очевидно очакванията са било много по-консервативни, но регистрациите са факт.

Засега нищо не се променя, но следващия месец парламентът ще решава дали да остави в сила значителните данъчни облекчения за електромобили.

В Норвегия 100% електромобилите са далеч по-търсена стока и от плъгин хибридите. През март 2015 в с страната за закупени общо 14,159 коли, 3,391 от които електромобили и само 357 плъгин хибриди.

В България по данни на правителството към края на 2013 г. са регистрирани 336 електромобила. На този етап регистрациите вероятно вече са около 400, за което очакваме потвърждение и продължаваме да работим ефективно за наваксване на изоставането.

Благодарности на Румен Иванов за новината.

Източник: e24.no

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума