Телескопичен електромобил за полицията

Електромобили
В този блог: Общинската полиция във френския град Еври тества Iris Viseo – електромобил с кабина издигаща се на 3.5 метра.

Електромобили от различни типове вече се използват от полицията в много държави. В Дубай, например, карат Renault Twizy. В Еври,обаче, са се сдобили с нещо много по-уникално – на 11 април, по време на Карнавала на Еври, общинската полиция е съпровождала тълпата с първата в света електро кола с телескопична кабина – Iris Viseo...

Разработен и произведен от Nord-Pas-de-Calais, Iris Viseo се задвижва с 8 кВт (9.5 кВт макс.) електромотор, но батерията е оловно-киселинна. Телескопичната кабина на колата се издига на 3.5 метра височина, а максималната скорост е 25 км/ч. Това ограничение прави възможен пробег до 100 км. Наведнъж ще е бавничко да се правят, но като за "контрол на тълпата" по градските улици параметрите вършат работа.

То и предназначение си е такова – за осигуряване на безопасността, чрез следене на обстановката отвисоко. Да си в състояние да виждаш какво става от "втория етаж" ще да е много ценно предимство за охранителните органи.

teleskopichen-elektromobil-iris-viseo

Последната стъпка преди реализацията на проекта е след тестовете общината да прецени дали ще плати €45,000, с вариант за €750 месечно под наем.

От: automobile-propre

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения