Tesla учтиво напомня, че Supercharger станциите са най-вече за дълги пътувания

Електромобили
В този блог: Някои зарядни станции на Tesla окупирани от местни.

Когато през 2013 г. Tesla изгради първите Supercharger станции за бързо зареждане на Model S, посланието беше кратко и ясно – те са предназначени за зареждане при пътуване на дълги разстояния...

Оказва се, че това "условие" за използване на безплатната мрежа не се спазва и в резултат някои станции са пълни с коли зареждащи за по малко, просто защото е безплатно и са наблизо в квартала. Затова Tesla учтиво моли (или припомня на) собствениците на Model S да използват станциите най-вече при дълги пътувания.

По време на скорошната среща с акционерите на Tesla Елон Мъск каза, че е "ОК да се прави от време на време", но компанията му смята вече да праща редовни напомняния за прекратяване на тази практика.

Според Green Car Reports, местни собственици на Model S окупират до такава степен станцията в San Juan Capistrano, CA, че се е налагало служител на компанията на място да оправя разправията с неспособни да заредят транзитно преминаващи шофьори.

Като е обявено, че е безплатно, няма как да забраниш на притежателите да зареждат на "кварталната" станция вместо у дома, където трябва да плащат. Хубаво е обаче всеки, който прави така, да се запита как ще се почувства, ако тръгне на дълъг и на някоя станция намери местата заети от зареждащи за кратко местни хора...

Не че може да знаеш кой откъде е и за колко време зарежда, ама, ей на, и безплатното зареждане си има проблеми.

От: Autoblog green

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Доказателство за тези, които гледат под носа си и хулят българите, че били еди кви си. Оказва се, че по цял свят хората гледат далаверката, стига да им позволяват.

Valentin
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума