536 км с едно зареждане на Tesla Model S P85D + Insane mode ластици на аутобана

Блог
В този блог: Това е един от онези случаи, при които една снимка става повод за цял блог.

Този е за рекорден пробег с Tesla Model S P85D – 536 км с едно зареждане е супер, да видим подробностите...

Първо, това е чудесно, но сме писали и за обратното – какво става с пробега когато сме в положение "педала до ламарината". Даже има нещо прясно по този повод, но за него после, сега за 536-те километра.

Видях ги на снимка във Facebook профила на Tesla. Случката е, че собственик на P85D е минал 536 км с едно зареждане и с 2 км в червеното на екрана, тестът е много меродавен за способностите на колата при празно до пълно експеримент.

Данните на екрана показват:

  • Изминато разстояние от последното зареждане: 536.2 км;
  • Среден разход на енергия: 14 Втч/км (14 кВтч/100 км);
  • Изразходена енергия: 74.8 кВтч.

Започвам отзад напред, защото последният показател дава добра представа за капацитета на батерията. Той е общо 85 кВтч и ако приемем, че е била заредена до 100% преди този преход от 536 км, с похарчени 74.8 кВтч и при 2 км оставащ пробег излиза, че има около 10 кВтч резерва, до която нямаш достъп. Тя остава като буфер, за да има в батерията ток за системните процеси.

После минавам към разхода: 14 кВтч/100 км е феноменално ниско за тежащия 2 тона и 100 килограма Model S. Разбира се, дори без допълнителна информация ми е ясно, че човекът е карал бавно и икономично. Иначе нямаше да мине толкова много километри. Постижението му обаче показва какво може Model S стига да искаш да го използваш по начин, че да ти го даде.

Защото има и друго "постижение". Ако натискаш педала до долу става доста по-напечено. Бьорн Ниланд живее в Норвегия и е известен със своите Model S тестове, последният от които е бая натоварващ. Бьорн качи в youtube 15-минутно видео как кара P85D по аутобана към датската граница с педала до долу където е възможно.

Целта му е да натовари колата докрай и на моменти дори говореше за прегряване. Колата не прегря, но разходът беше... 44 кВтч/100 км. Това е три пъти повече отколкото при рекорда от 536 км, но това е резултатът от каране с над 200 км/ч и преследване на Mercedes-Benz SL63 AMG по магистралата.

Ето видеото на Бьорн с Insane mode ластиците по магистралата, ако ти се гледа 15 минути:

Това е откъм цифри и сега имаш представа какви са възможностите на Model S "в двата края". Може да изкараш няма и 200 км, може и над 500. Изборът е твой.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения