Една идея по-близо до 5-минутната батерия с 400 и кусур км пробег

Електромобили
В този блог: StoreDot Ltd. обяви втори кръг на финансиране от $18 милиона за новото си направление за електромобилни батерии.

Компанията стана известна с разработката на зареждаща се за минута батерия на смартфон и обеща да направи уникална батерия за електромобили, която се зарежда за пет минути и дава пробег от близо 500 км. Изглежда нещата вървят в тази посока...

В новата акция за осигуряване на средства се включват настоящи инвеститори, като Norma Investments Limited, зад която стои Роман Абрамович, Samsung Ventures и Singulariteam.

След като в предния блог по темата пожелахме на екипа на StoreDot да успее скоро да изкара на пазара своята технология, която може да изстреля силно нагоре електромобилите, ето че компанията предприема стъпки за допълнително развитие на своето електромобилно поделение. Средствата, които StoreDot набира, ще бъдат използвани за производство на супер бързо зареждащата се FlashBattery.

Накратко да напомним за технологията – това е хибридна батерия, която "от една страна действа като суперкондензатор, който се зарежда супер бързо, а от друга е като литиево-йонна батерия, с голям капацитет".

Според създателите, тези показатели стават възможни с използване на новаторски материали, но също така и заради структурата на пакета, който както при Tesla се състои от хиляди малки клетки. Изпълнителният директор на StoreDot, Д-р Дорон Майерсдорф казва, че "обикновено е по-лесно да зареждаш по-бързо и да поддържаш клетките в добро състояние, когато те са малки."

За технологията, на интернет страницата на StoreDot пише:

Тази оптимизирана способност за зареждане се постига с новаторска структура на електрода, съдържаща патентовани органични полимери и литиев оксид (LiMO) върху катода, които стартират редокс (редукция и окисляване) реакции. Този процес позволява на йоните да преминават от анода към катода със скорост непостижима при останалите технологии. Заедно с патентования електролит, тази нова архитектура осигурява голям ток и ниско вътрешно напрежение, което увеличава енергийната плътност и удължава живота на батерията.

Сигурно ще има кой да се интересува от химията вътре в такава супер батерия, но за повече хора важното ще бъде:

100 км пробег ЗА 1 минута зареждане

Звучи чудесно!

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Ма 'аде давайте ги тея батерии бе, не се скръндзайте!!! xD
И аз чакам да ми доставят една съвсем истинска високотехнологична "батерия" ама ще стане в края на годината, или началото на следващата. Обещал съм да пиша подробно...:):):)

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари