Tesla Model X официално представяне – екстри, видео, снимки и още

Електромобили

В този блог: Електрическият SUV на Tesla с умни крилати врати, огромен филтър и биозащита.

На специално събитие вторник вечерта на 29 септември в Калифорния, Model X беше показан официално и първите шест собственика получиха своите отдавна капарирани електромобили...

Събитието беше предавано директно в сайта на Tesla Motors и след известно закъснение Елон се появи на сцената, като започна представянето с най-важното според него: мисията на Tesla MotorsДа ускори преминаването на света към устойчив транспорт.

Другото най-важно според Елон – безопасността. Той направи интересно разяснение на звездите, които моделите получават при краш тестовете, като при най-високото ниво от пет вероятността за фатален инцидент е най-малка – 10%. При Model X, обаче, според Tesla, нивото на безопасност е още по-високо, със само 6.5% вероятност.

Стандартното оборудване на Model X включва автоматично активиране на спирачната система в аварийни ситуации и избягване на странични удари, което Tesla постига с ултрасоник сензори. С един от тях, специално разработен за целта, се управляват и крилатите врати.

След това Елон показа нещо изумително – въздушният филтър на Model X. Най-краткото определение, което мога да му дам е – огромно анти-смог парче.

Сякаш колата иска да изкрещи: "Не изхвърлям нищо, но съм и стена за външната мръсотия." Или както се появи на екрана:

ОК, това е за сигурността, макар и накратко. Следващото – автоматично отваряне на шофьорската врата. Елон демонстрира, като се приближи от разстояние, вратата се отвори докато той се приближава, и се затвори сама след като седна вътре.

Предното стъкло на Model X Елон определи като "даващо ново изживяване от шофирането," с чудесна панорамна видимост. За да не се нервираш в колата пък, докато се чудиш къде да оставиш мобилния, можеш да го пъхнеш в гнездо с всякакви конектори отдолу и автоматично засичане и включване на този, с който телефонът ти е оборудван.

В тази връзка Елон каза, че "Някои неща са толкова трудни; те правят колата по-добра, но инженерните трудности около тези елементи са толкова големи, че сега гледайки назад, ако знаехме каква е реалната стойност на инженерните разходи и свързаните с тях усложнения, мисля, че вероятно щяхме да направим по-малко нови неща."

Дойде време и за дългоочакваната демонстрация на крилатите врати, които пораждат много въпроси. Картинката отдолу ще ти отговори на "Как точно се отварят, ако отстрани има плътно паркирали коли?"

После на сцената излезе Model X с ретро каравана отзад, а от колата извадиха сума ти чанти, както и детска количка от предния багажник за двете бебета, които Дж. Б. Стробъл и съпругата му държаха излизайки от колата.

И накрая – динамиката и данните (на P90D).

  • Пробег: 400 км
  • Тегло: 2,470 кг
  • Ускорение: 3.2 сек (Ludicrous mode), 3.8 сек (Standard mode)
  • Макс. скорост: 250 км/ч

Ето това беше. Шестима вече имат Model X, още близо 30,000 чакат своят е-SUV, а мисията на Tesla се осъществява. Ред е на Model 3.

Преди това - виж всичко за Model X на страницата на Tesla Motors.

Ето и видеото от откриването:

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения