Трамвай на батерии – БОМБАрдиер Е!

Електромобили

В този блог: Bombardier и Primove тестват трамваи задвижвани с батерии.

Трамваите си имаме отдавна в България. Дори и завод. Сега имаме нови, полски, чудесни са, обаче това е друга тема с нашите трамваи, тук става дума за нещо различно – жици и батерии...

Накратко казано, второто заменя първото – поне в разработваните от Bombardier Transportation и Primove безконтактни мрежи за трамваи.

Електробуси като цяло вече има, че и такъв с ултракондензатори тестват в различни български градове, но трамвай на батерии е нещо по-ново или поне за повечето хора. В случая, компанията Bombardier е изградила трамвайна система с дължина почти 42 километра, по която мотрисите се движат без да получават ток от електрическата мрежа.

Тестът се прави в германския град Манхайм, на около 80 км от Франкфурт. От 2009 г. двете компании работят по система за съхранение на енергия (разбирай батерия), която вече е монтирана в 30 трамвая.

Мотрисите се зареждат чрез пантограф на последните спирки, подобно на повечето други системи от типа. Клетките на батериите са никел-манган-кобалтови и системата за супер бързо презареждане е направена така, че модулите да издържат до 10 години въпреки супер натоварващото често зареждане.

Такава безконтактна трамвайна система се тества и в китайската столица Пекин.

От: Autoblog Green


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари