Над 1,850 Renault ZOE електромобила продадени през октомври 2015

Електромобили

В този блог: През октомври Renault е доставила 2,200 електромобила, включително 290 Twizy.

С още пресните впечатления от нашия Renault ZOE тест научаваме за доста приличен скок в продажбите на модела през миналия месец...

През октомври френската компания е доставила общо 2,200 електромобила, което е 27% ръст спрямо октомври 2014 г. В тези 2,200 са включени и 290 Twizy, което показва, че мини електромобилът се пазарува добре и след лятото.

Стойностите отгоре са приблизителни, като големият ръст се дължи най-вече на над 1,850 ZOE продажби. Това е скок с 39% само за този модел, спрямо продадените над 1,300 миналата година.

У нас сега ZOE се предлага официално с включена в цената батерия и вече може да се поръчва, с доставки в началото на следващата година. И ние си избрахме да вземем един, тъй като ще ни върши много добра работа за пътувания из страната по разгръщане на зарядната мрежа на ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ.

Причината е, че бордовото зарядно на ZOE е с мощност 22 кВт и на монтираните от нас зарядни колата ще се зарежда за около час или по-малко в зависимост от нужния пробег. Така след пристигане и монтаж можем да хапнем и ние, и ZOE-то за час, след което да тръгваме обратно или да продължаваме в друга посока.

Случва се така, че малкият ни Twizy изглежда ще си има роднина за компания и при възможност също ще бъде използван за кратки електромобилни пътувания до новите ни клиенти и приятели.

А дочуваме, че има и други желаещи за ZOE.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари