Електрически автобус с пълен дневен пробег от Heuliez

Електромобили

В този блог: Heuliez GX ELEC e нов 100% електрически автобус от Франция.

С натрупания от производството на 400 хибридни автобуса френската компания Heuliez Bus демонстрира изцяло електрически автобус, успешно разработен със собствени усилия...

Моделът се казва GX ELEC и от самото начало е проектиран за електро задвижваща система, но със същата стоманена структура преминала тестовете с хибридните варианти. Като при повечето модерни автобуси теглото на GX ELEC е намалено с използване на композитни панели.

GX ELEC може да се интегрира безпроблемно в настоящ автопарк, тъй като нощното зареждане на батерията е достатъчно за пълна дневна смяна на машината.

Подходът на Heuliez е гъвкав, с възможности за бърза промяна в интериора и задвижващата електрическа система. Поддържащите системи са изцяло интегрирани в покрива и задната част, в резултат на което осветеният със светодиоди интериор е по-просторен.

Икономични светодиоди са интегрирани и във фаровете, и дневните светлини на електробуса на Heuliez, който както всички подобни возила е със значително по-ниски оперативни разходи от тези при дизелов автобус.

Ето е видео от разработката и производството на GX ELEC.

От: Green Car Congress

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума