Tesla Model 3 потвърден за 2017 г.

Електромобили

В този блог: На CES шоуто в Лас Вегас говорителят на Tesla Motors потвърди, че Model 3 ще излезе на пазара през 2017 г.

Според Hybridcars това е информация на Reuters, където в материал по въпроса се казва, че Tesla планира да покаже Model 3 през март 2016 г. и да стартира продажбите през следващата...

В имейл до Reuters от сряда, говорителката на Tesla Коби Бруклин е потвърдила, че "Model 3 се движи по план." Засега обаче не можем да кажем какво точно планират в Tesla – да започнат да приемат заявки или реално да доставят Model 3 в рамките на 2017 г.

На този етап вече има известно изоставане, поне ако съдим по думите на главния дизайнер на Tesla Франц фон Холцхаузен, който през декември 2013 г. каза, че Model 3 вероятно ще бъде показан на автосалона в Детройт в началото на 2015 г. С март 2016 като нов срок планът се движи с над година закъснение.

Сега много повече внимание има около наскоро пуснатия в производство Model X, от който компанията вече е изработила около 250 броя. Темпото във фабриката изглежда се увеличава, но ще трябва да се вдигне значително, тъй като вече има над 20,000 "Х" резервации.

Тази бройка е много по-малка от това, което Tesla планира за Model 3, като първи масов модел. Целта на компанията е след като Гигафабриката заработи на пълни обороти от нея да излизат батерии за стотици хиляди Tesla електромобили.

Понятието масов модел в Tesla свързват с базова цена около $35,000. Нашите очаквания са, че прилично оборудван Model 3 ще струва около €45,000 в Европа.

От: Hybridcars


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения