Евентуална Tesla Model 3 цена в Европа от €38,000

Електромобили

В този блог: Елон Мъск отговаря на въпрос за евентуалната цена на Model 3 в Англия.

И отговорът е, че "Model 3 може да струва 30,000 паунда или по-малко". Ако можем да приемем това за някаква индикация, потенциалната базова цена на Model 3 в Европа би започвала някъде от €38,000...

Информацията е от края на януари от специално събитие организирано от Принц Чарлз. Изненадващ участник в това събитие е бил и Елон Мъск, който попитан за цената на Model 3 на Острова е дал горното предположение.

Реалистично е да очакваме по-висока цена на масовия електромобил на Tesla в Европа, най-малкото защото основната част от него се произвежда в САЩ и след това има транспортни разходи и данъци.

Колите ще се досглобяват в холандското съоръжение на Tesla в Тилбург, което има значение за крайната цена в Европа, но докато не започне цялостно производство от нашата страна на Атлантика е трудно да очакваме някаква промяна.

Мъск вече каза, че няма да има специални лимитирани Model 3 изпълнения, но първите бройки ще са с най-високото оборудване и съответно най-скъпи. Сега е трудно да се правят предположения, но ние си мислим за едни стартови нива някъде около €45,000.

За компанията е изключително важно да се захранва с добри парични потоци и затова играта на отлагане, пускане на някоя и друга дума кога ще бъде показан прототипа и други пикантерии вършат добра работа за привличане на много желаещи да капарират. Около Model 3 отдавна се е заформил силен Apple ефект и ще видим колко силен е той само след малко повече от месец, с отварянето на резервациите.

Дотогава може и да има по-конкретна информация за цените на Model 3 в Европа, но засега можем само да гравитираме около някои предположения като това в настоящия блог.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Ако отворят представителство в България, сигурно ще е на промоция - 100 000 лв. без ДДС

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения