Представи си го този супер наТОКан Citroen DS E-Tense на улицата

Електромобили

В този блог: Citroen представя нова електромобилна супер концепция на автосалон Женева 2016.

Това е нова DS идея наречена E-Tense – нещо като GT на ток, с голяма батерия и мощни мотори...

Започвам, обаче, отзад напред. Обикновено, когато някой нов супер концепт се появи в нета, изпадаме в дълги ахкания и цъкания по новото чудо, преди да завършим с нещо от доста на "Засега не е ясно кога...".

Затова започвам с "не е ясното", защото няма каквато и да било информация за (дори потенциална идея за) производство на такъв електрически супер кар от страна на Citroen. Наистина, предстои да разберем повече по време на автосалона и с това наум ето какво ни предлагат французите с новата си електро концепция.

Прототипът на Citroen DS E-Tense е оборудван с два електромотора с мощност 402 кс и въртящ момент 516 Нм към задните колела. Максималната скорост на E-Tense Citroen обявява с дежурното ограничение от 250 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч – 4.5 секунди.

Все параметри, които дори не знаем дали са тествани в реални условия или в симулатор, но при тези показатели дават пробег от 360 км, без да е ясно дали става дума за реален или по NEDC. Това е градски цикъл, а комбинираният е за 310 км.

Не звучи чак нереално, като разбереш, че батерията е с капацитет 53 кВтч (360V). Все пак, като се има предвид, че GM обяви новия Chevy Bolt с 320 км пробег от 60 кВтч батерия в Citroen или са издокарали изключителна ефективност на системата, или цитираният пробег е по NEDC.

За дизайна на DS E-Tense няма какво да говоря, вижда се, че всичко е модерно и високо технологично както подобава на един съвременен супер концепт. Може би задните гуми с ширина 305 идват малко в повечко – представям си цената на една такава при нужда от смяна.

Остава да разберем дали саунд системата на E-Tense не случайно е Focal Utopia.

От: Automobile Propre


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари