Първи снимки на новия Opel Ampera-e

Електромобили

В този блог: В Берлин правят рекламни снимки на Opel Ampera-e – очакваме го от началото на 2017 г.

Това изглежда са първите официални фото сесии за новия Ampera-e, които Opel прави в Берлин за предстоящата рекламна кампания на модела. Абсолютно идентичен с Chevrolet Bolt, най-накрая виждаме европейския вариант с емблемата Opel, без липсващи или прикрити елементи...

Производството на Bolt се очаква да започне през октомври 2016 г. и ако GM следва предишния курс, Ampera също ще се сглобява в щатите, в завода на компанията в Орион, Мичиган. Има индикации, че първите Bolt електромобили може да тръгнат по улиците (пак в щатите) дори преди края на настоящата година.

Opel Ampera-e съответно очакваме да се появи на европейския пазар някъде през първото тримесечие на 2017 г., но засега нямаме инфо за България. Премиерата на модела ще бъде на автосалона в Париж през октомври.

Ето да напомним техническите данни:

  • Мощност – 204 кс (360 Нм);
  • Батерия – 60 кВтч (288 клетки);
  • Пробег – Над 300 км (може и 320 км);
  • Макс. скорост – 145 км/ч;
  • Ускорение 0-100 км/ч – 7 сек.;
  • Дължина – 4.17 метра;
  • Тегло – малко над 1.6 тона;
  • Багажник – макс. 478 литра.

Ampera-e ще може да се зарежда на DC станции и очакваното време от 0 до 80% е около час (50 кВт DC зареждачка). От AC станция пълното зареждане ще отнема 8 часа, защото бордовото зарядно на Ampera-e, както и на Bolt, е с мощност 7.2 кВт.

Все още няма конкретна информация за цената на Ampera-e, но ще е важно да е конкурентна. При производство в щатите, в Европа ще се начислява ДДС, което може пак да прати Ampera-e в територията около €40,000. Да се надяваме, че ще съумеят да влязат някъде по средата между 35 и 40.

С големия централен сензорен екран, OnStar с WiFi и (вероятно) вътрешно огледало с камера, Ampera-e има какво да предложи освен двойно повече пробег от сегашните електромобили от своя клас.

От: motor-talk.de


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума