Yadea Z3 електро скутер от алуминий и карбон с Panasonic батерии

Електромобили

В този блог: Базираната в Китай Yadea пуска нов свеж Z3 електро скутер от $3,388.

Дизайнът и качеството на китайските електро возила се подобряват все повече и Z3 е приятна изненада с нови мобилни функции...

Цената може и да не е като за китайски скутер (както сме свикнали), но компонентите на Z3 са от по-високо ниво. Батерията е с клетки Panasonic (тип 18650 като тези, които използва Tesla) и работи в температурен диапазон от -10 до 55 ˚C (15 to 122 ˚F). Тежи 9.6 килограма и се зарежда за 2 часа, за пробег около 120 км.

Другото отличаващо за Z3 е карбоново алуминиева рама с много стабилно окачване. Моторът е GTR-2, с Kingkong контролер. За свързаността – Z3 си комуникира с BeiDou Navigation Satellite System (BDS), като изпраща множество данни включително местоположение в реално време.

През приложението може да се проверяват също и статуси на системата, като ниво на заряд в батерията, както и да се прави диагностика. С едно докосване на бутон на екрана, Yadea Z3 сканира над 60 от своите компоненти и след това показва резултатите в 3D графика, заедно с препоръчани сервизи за отстраняване на проблеми.

Ето и малко технически данни за Yadea Z3:

  • Капацитет на батерията – 1560 Wh 
  • Макс. ток на разряд – 35 A
  • Макс. въртящ момент – 120 Нм
  • Напрежение – 60 V
  • Време за зареждане – 2 ч.
  • Мин. просвет: 128 мм

Нямаме информация някой в България да е взел права за представителство, но ако разберем за това, ще допълним този блог. Междувременно, ето линк към страницата за Yadea Z3.

От: Greencarcongress


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения