Jaguar пуска компактен електро SUV от 2018

Електромобили

В този блог: Вероятното име на модела е E-Pace, с пробег до 480-500 км (при идеални условия).

Според английския сайт Autocar, до края на годината Jaguar ще покаже компактен електрически SUV, който ще излезе на пазара през 2018 г...

Все още няма обявено официално име, но след като вече стана ясно, че Jaguar е запазила E-Pace като търговска марка, това е много вероятният избор. Информацията на Autocar е, че E-Pace ще се прави на електромобилната платформа на Jaguar Land Rover, която компанията разкри миналата година. 

В прототипа на въпросния електро SUV компанията е вградила 70 кВтч литиево-йонна батерия, с която 500 км ще са малко трудни дори при идеални условия, но е възможно докато дойде време за производство да изстискат повече ефективност от различните системи и компоненти, с което да постигнат тази цел.

Според инженер от компанията, разходите за материалите за производство на задвижващите електромотори са намалени с около 60% спрямо конвенционалните дизайни, като същевременно очакват да са с около 30% по-дълъг живот.

Предният мотор е с мощност 86 кВт (114 кс) и е свързан с едностепенна трансмисия. Задният е по-мощен – 143 кВт (195 кс) и задвижва колелата чрез двустепенна ZF трансмисия, адаптирана от агрегата използван в BMW i8. Общата мощност е 308 кс, но засега няма информация за въртящия момент.

По мрежата се появиха и предполагаеми снимки на тестови маскирани E-Pace коли, с виждащи се тръби на ауспуха, което е странно и затова засега няма как да сме сигурни.

Интересно е, че JLR смята да пусне на пазара първо Jaguar SUV, а Land Rover е марката известна при това само с такива возила. Ще има и Range Rover EV, който ще е по-дълъг и нисък от E-Pace и с нова представа за модерна дефиниция за луксозен интериор. Такъв модел обаче по-скоро се очаква след 2019 г.

От: HybridCars


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

тия и те като VW кого будалкат? с тая батерия СУВа ще измине макс 300км!

Атанас Дечев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари