Renault добавя CCS 100 кВт DC зареждане към следващите си електромобили

Електромобили

В този блог: Към мощното 22 кВт бордово зарядно Renault добавя 100 кВт CCS DC зареждане.

Преди автосалона в Париж в началото на месеца попитахме директора на електромобилната програма на Renault дали в модела с новата батерия запазват 22 кВт зарядното, но получихме само едно "Renault не коментира слухове", тъй като инфото за по-голяма батерия беше изтекло чрез френска телевизия, но все още непотвърдено тогава...

По френски обаче се разбират повече и колегите от Automobile Propre са взели интервю от Ерик Фонтон, в което той казва нещо много интересно за бъдещите Renault електромобили.

Накратко казано, бордовото зарядно с мощност 22 кВт остава в основата на електромобилната стратегия на Renault. По думите на Фонтон "За нас това е сериозно предимство при ZOE, който с това мощно бордово зарядно може да се зарежда бързо на далеч по-достъпните AC зарядни станции".

Фонтон допълва още, че "За една компания, която иска да си вземе зарядна станция, инвестиция от €4,000 до 6,000 е абсолютно поносима в сравнение със значително по-високите цени на DC устройствата".

Но за Renault също идва време да предложи DC зареждане (с мощност над 100 кВт). Добрата новина е, че запазват 22 кВт AC зареждането и смятат да добавят 100 кВт CCS DC, което Фонтон потвърждава в интервюто с AP.

Добавянето на DC зареждане в следващия ZOE модел е важно. Още сега компактният електромобил получава нова 41 кВтч батерия и дори с 22 кВт зарядното времето за пълнене става два часа и половина. Съответно, ако ZOE 2.0 дойде с 60 кВтч батерия, да речем през 2018 или 2019 г., 22 кВт зареждането става още по-бавно.

Със 100 кВт DC обаче всичко си идва на мястото. Не знаем единствено кога компанията ще започне да предлага електромобили с CCS бързо DC зареждане.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Браво на французите ... Все по интересно ми става докъде ще стигне надпреварата за клиенти в създаването на нови електромобили и подобрението на сегашните модели

Asen Georgiev
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения