Нова Ампера на хоризонта

Електромобили

В този блог: Един нов КарамЕЛ раздвижва наскоро придобито електро возило.

Прясна история от форума дето просто няма как да не я споделим и в блога – още един Opel Ampera пристигна в България, с чиста биография и готов за чисти километри...

Темата (линк най-долу) се казва точно както блога, но е преди него и е на Светльо, който разправя с подробности за новата придобивка. Предисторията е интересна:

"Както бях споменал по-рано в темата на Пепи, колата я взех, за да карам хлапето на другия край на града всеки ден на училище. И понеже през ден по 50 лева за нафта в джипа давах и то писва накрая, сега филмът е друг – 0 лева за гориво, всеки ден 90 км с дозареждане, разбира се".

Това на ток (също разбира се, че е електричка), но нали е електромобил с удължен пробег, има си и бензинова моторетка да върти електро генератор (така и на бензин да е пак се движи на ток). В случая със Светльо изглежда много добре, защото цялата градска "караница" я прави на ток и това хайде да не е нула лева, ама 90 стотинки до лев и петдесет, че нали има дозареждане на дневна тарифа.

За Амперата Светльо казва:

"Това е кола, която докато я караш те кара да се усмихваш, но някак си по друг начин, защото съм се усмихвал и примерно на BMW 535 битурбо, само че там хем се смееш, хем трепериш. Докато тук е само удоволствие.

В обявата на колата пишеше German edition, но не зная каква е разликата и дали има въобще. За съжаление навигацията и е само за Западна Европа. Ще питам Дженеръс дали има за България.

Колата, без да преувеличавам, е премиум кола с нищо не отстъпваща на трите водещи марки. Имал съм от всички и мнението ми е честно.
Щом жена ми й свикна за 3 дни и ми каза къде съм блял толкова години, че чак сега сме я купили..."

Останалото ще го прочетеш в темата във форума, а ние благодарим на Светльо за споделеното, за пожеланието за здраве и безаварийни километри и му връщаме едно наше с добавката: Честито на новия КарамЕЛ!


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (3)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Охооо, колега - честито. Добре дошъл. За съжаление чистите електромобили все още те изправят пред безброй компромиси. А нашите Амперки за сега са най-доброто съчетание от двата свята...

Марио Добрев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Благодаря на Мартин, че го впечатлих с моята история за Амперата и намерих място и в блога
Тепърва ще споделям впечатления
Поздрави,
Светослав Миленов

svetlyo_74
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Ооо готина работа, да, как да не я споделим. Това с "къде съм блял досега" е забавно и да знаеш има и други хора дето го казват. Важното е да му става гот на човек, да се кефи, да му пести парички на джобето и димче на въздухчето ^_^.

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума