Maserati планира електрическа версия на Alferi за 2020 г.

Електромобили

В този блог: Двуместният Alfieri и на ток след няколко години.

Все искаме новините за електромобили да са с дата "сега", но и за след няколко години да са определено си струва да се споделят...

Вече имаше слухове, че Maserati смята да пусне първи електромобили през 2020 г. и тази нова информация за електрически Alfieri идва като някакво потвърждение. Ето че след Jaguar, Maserati е поредният нишов производител на луксозни коли, който планира електрически модели в крак с тенденциите.

Щеше да е чудесно да е изцяло нов модел, но вместо това ще е електрическа версия добавена към потрфолиото от модели с мощни бензинови двигатели. Винаги, когато автопроизводител прави така, ни изглежда като че се захваща с електрическата мобилност някак насила. От друга страна си даваме сметка, че разработката на нов – при това електрически – модел от нулата, е доста скъпо и продължително начинание. За сравнение, според данни от компаниите, досега Renault/Nissan концернът е инвестирал над $6 милиарда в разработка и производство на електро модели.

Електро версията ще дойде година след като през 2019-та представят нов V6 вариант на Alfieri и отчасти това забавяне ще е заради това, че ще трябва да олекотят шасито и да направят различните системи по-икономични. Според Tech Crunch в Maserati вече правят точно това и промените ще залегнат в новите модели след 2018 г.

С 2017 г. вече чукаща на вратата и 2020-та не е толкова далеч. Виждат се все повече знаци от утвърдената автоиндустрия за промяна и с тези темпове ще ни трябват десетина години електромобилите да навлязат масово, а и да има осезаем пазар втора ръка, но нещата вече се случват.

От: Cleantechnica


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения