Hyundai подготвя масово производство на електробуси

Електромобили

В този блог: Hyundai Motor Company започва масово производство на електробуси.

Компанията смята, че не трябва да се бави повече с навлизане на този бързо развиващ се на международните пазари сегмент, особено предвид силната китайска експанзия при електробусите...

По-рано тази седмица компанията обяви, че планира да приключи с разработката на електрически автобуси до края на следващата година и от 2018-та да пусне такива за тестове в Южна Корея и други държави.

Hyundai вече има произведени електробуси, но за пръв път обявява, че планира масово производство. Компанията представи BlueOn и BlueCity автобуси на ток по време на G20 Seoul Summit Conference през 2011 г., но те бяха направени само за демонстрация. Планът тогава беше да влязат в серийно производство през 2014 г., но очевидно е бил отложен и сега отново е на дневен ред.

Първият масов електробус на Hyundai Motor Company е с нисък под и ще има две 51 кВтч литиево-йонни батерии с никел, кобалт и манган за катодите. Има вероятност батериите да са сваляеми, за да могат да се заменят бързо със заредени. С този общ капацитет от 102 кВтч Hyundai очаква над 100 км пробег с едно зареждане.

Интересното е, че са разработили 800V система за зареждане, каквато Porsche обяви, че планира за Mission E след няколко години. Засега вероятният доставчик на батерии за електробусите на Hyundai е LG Chem.

От: ETNews


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения