Lucid Air е заявка за супер луксозен електромобил

Електромобили

В този блог: Lucid Motors представи първия си електрически модел с пробег над 600 км.

Засега е само разработка, с план за производство през 2018 г., с най-голямата досега обявена батерия...

Стандартно Lucid Air ще се предлага със 100 кВтч батерия, с опция 135 кВтч за над 600 км пробег с едно зареждане.

Главният инженер на компанията Питър Роулинсън, който беше лично ангажиран с дизайна на Tesla Model S докато работеше в Tesla, казва, че максималната мощност на Lucid Air е 1,000 к.с. от два електромотора. С тази мощност смятат, че ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за 2.5 секунди.

От снимките във фото галерията (линк в края на блога) интериорът изглежда доста луксозен – поне досега такъв електромобил още няма на пазара, но до 2018-та има време и като нищо ще се появят други подобни изпълнения, включително от утвърдени автопроизводители.

Както става все по-актуално, Lucid Air ще е пълен с всякакви сензори, лидари, камери, радари и такива електроники, за да може да се управлява сам. Естествено много от нещата в Air ще могат да се управляват от мобилно приложение. Според компанията ще е пригоден и за споделяне, хем че колко ли хора ще платят да речем $100,000 за луксозна кола, в която после да пускат непознати да се возят като на такси?

Наскоро Lucid Motors получи одобрение за стоеж на фабрика в Аризона, където от 2018 г. смята да произвежда Air. Дали ще успеят да вдигнат завод и след година и половина или малко повече да започнат да изкарват луксозни електромобили от него обаче предстои да разберем.

Ето линк към фото галерията на Air с куп снимки от всякакви ъгли.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума