Швейцарските пощи вече изцяло на електро триколки

Електромобили

В този блог: И последните бензинови скутери за доставките на поща в Швейцария са пенсионирани.

Швейцарски пощи заменят всички дву- и триколесни возила за доставки от 2008 г. насам и сега последният бензинов скутер е вкаран в музея на комуникациите в Шварценбург – доставките вече се правят само с електрически скутери и триколки...

Подмяната на бензиновите започва с италиански Oxygen товарни скутери на ток с пробег от 60 до 120 км в зависимост от употребата. Максималната им скорост е 45 км/ч и могат да превозват до 90 кг поща. След това през 2013 г. добавят специално разработени за дейността Piaggio Liberty, със характеристики сходни на тези на Oxygen.

Днес, по-голямата част от автопарка се състои от произведените в Швейцария DXP Kyburz. Системата е все така сходна, с 45 км/ч макс. скорост, до 115 км пробег от LiFePO4 батерия и 120 кг полезен товар (270 кг с ремарке).

Така, от началото на 2017 г. пощите в Швейцария вече са с най-голямата флота от електро скутери и триколки за доставки в Европа – 6,300 броя – зареждани със сертифицирана зелена (от ВЕИ) електроенергия, произвеждана в страната. С тези возила Швейцарски пощи спестяват изхвърлянето на около 4,600 тона CO2 годишно.

От: Automobile Propre


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари